Harry herceg és Meghan hercegné Nigériába látogatott

Bár magánlátogatásról van szó, az utazás körülményei nagyon hasonlítanak arra, mikor még a királyi család tagjaiként vettek részt körutakon.

Forrás: CNN2024. 05. 14. 14:52
Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia (k) malawi fiatalokkal beszélget Blantyre város Mauwa Egészségügyi Központjában 2019. október 1-jén. Harry herceg és felesége, Meghan sussexi hercegnő afrikai körútja során látogatott a délkelet-afrikai Malawiba. Forrás: MTI/EPA/PA/Pool/Dominic Lipinski
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utazásuk első napja vörös szőnyeges fogadtatással indult, miután megérkeztek Nigéria fővárosába, Abujába, ahol többnapos, a mentális egészségre fókuszáló csúcstalálkozót tartottak. Bemutatták az Archewell Alapítvány és a GEANCO Alapítvány közötti partnerséget is. A házaspárt az ország legmagasabb rangú katonai tisztviselője, Christopher Musa hívta meg a nyugat-afrikai országba. Miután találkozott vele a nigériai védelmi főhadiszálláson, Meghan hercegné aláírt egy vendégkönyvet, amelyben megköszönte a tisztviselőknek, hogy „otthon érezhette magát”, írta a CNN. 

Látogatásuk privát jellege ellenére a házaspár útiterve hasonlított a korábbi hivatalos túrákra, amelyeket azelőtt tartottak, hogy 2020-ban megtörtént a bizonyos „Megxit”, a kiválásuk a királyi családból. 

Mindenhol nagy lelkesedéssel fogadták őket, ahova csak mentek, a nigériaiak pedig bemutatták híres vendégszeretetüket. A házaspár ajándékokat kapott, köztük egy fiatal Harry herceget az édesanyjával ábrázoló portrét. Ez alkalom nagy jelentőséggel bírt mindkét fél számára, és bebizonyította, hogy Nigéria képes ilyen híres vendégeket is fogadni, valamint eloszlatta a közbiztonságra vonatkozó kételyeket, mivel sokan a világ egyik legveszélyesebb országának tartják. 

Borítókép: Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia (k) malawi fiatalokkal beszélget Blantyre város Mauwa Egészségügyi Központjában 2019. október 1-jén. Harry herceg és felesége, Meghan sussexi hercegné afrikai körútja során látogatott a délkelet-afrikai Malawiba (Forrás: MTI/EPA/PA/Pool/Dominic Lipinski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.