Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Ismét belefojtanák a szót Donald Trumpba

Rosszhiszeműen járhatott el az ügyészség a volt elnök elleni indítvány benyújtásakor.

2024. 05. 28. 12:37
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP pool/Craig Ruttle)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét elhallgattatnák Donald Trump volt amerikai elnököt. Ezúttal Jack Smith, a volt államfő floridai dokumentumkezelési ügyét vizsgáló különleges ügyész nyújtott be indítványt annak érdekében, hogy a bíróság tiltsa el Trumpot az ügyben részt vevő FBI-ügynökökkel kapcsolatos véleménynyilvánítástól – számol be róla az amerikai Newsweek magazin.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA pool/Justin Lane)

Trump jogi csapata azt kérte Aileen Cannon bírótól, hogy utasítsa el az indítványt, ugyanis alkotmányellenesnek, a szabad véleménynyilvánításhoz való jog megsértésének tartják azt.

Az ügyvédek szerint az ügyészség ráadásul rosszhiszeműen járt el, ugyanis szándékosan az emlékezet napi ünnepi hosszú hétvége előtti péntek este nyújtották be az indítványt – írja a Reuters hírügynökség.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten robbant a hír, hogy a nyilvánosságra került bírósági iratok szerint a Biden-kormányzat halálos erő bevetését is engedélyezte a Trump otthonában tartott házkutatás során a floridai Mar-a-Lagóban, 2022 augusztusában. A volt elnök otthonát azért kutatták át, mert a gyanú szerint elnöki mandátumának lejárata után titkos dokumentumokat tárolt ott. Hasonló vádak Joe Biden jelenlegi elnökkel kapcsolatban is felmerültek, azonban az illetékes különleges ügyész ellene nem indított eljárást.

Az FBI szerint ugyanúgy jártak el, mint bármilyen hasonló esetben, Trumpot azonban felháborította a hír.

 

Az emlékezet napját, amelynek során az amerikaiak a hősi halált halt katonákra emlékeznek, a volt elnök a NASCAR autóverseny-sorozatnak a Charlotte Motor Speedwayen megrendezett futamán töltötte, ahol a nézők nagy ovációval fogadták.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP pool/Craig Ruttle)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.