Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Óriási a pusztítás Pápua Új-Guineában + videó

A pár napja kezdődött földcsuszamlás 670 ember életét követelhette eddig, összesen kétezer embert érint a tragédia.

Forrás: Reuters2024. 05. 27. 13:12
Eltűnt falubeliek családtagjai Mulitaka faluban, Pápua Új-Guinea Enga tartományában 2024. május 26-án. (Fotó: STR / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország északi részén található Enga tartományban lévő Yambali falu áldozatainak száma a helyi hatóságok becslésein alapszik, és ezek a számok péntek óta folyamatosan növekednek.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Központ kétezerre emelte az érintettek számát vasárnap az ENSZ-nek címzett levelében, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra. A földcsuszamlás az épületekben és a kertekben is jelentős pusztítást végzett.

A helyzet továbbra is instabil, mivel a földtömeg folyamatosan mozog, állandó veszélyt jelentve a mentőcsapatokra és a túlélőkre egyaránt

 – áll a levélben.

A földcsuszamlás sújtotta területen mintegy négyezer lakos élt, bár pontos adatok nem ismertek, mivel az utolsó hivatalos népszámlálás 2000-ben volt, közölte a Reuters hírügynökség. A közösségi médiában keringő felvételek azt mutatják, ahogy a falubeliek sziklákat mozgatnak, lapátokkal, botokkal és puszta kézzel ásnak, túlélők után kutatva. 

Eddig körülbelül 1250 embert kényszerült elhagyni az otthonát a földcsuszamlás miatt. 

 

Borítókép: Eltűnt falubeliek családtagjai Mulitaka faluban, Pápua Új-Guinea Enga tartományában 2024. május 26-án (Fotó: STR/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.