Sok a gond a marokkói migránsokkal Spanyolországban + videó

A dél-európai ország rendőrei ismét több marokkói férfit tartóztattak le, akik erőszakos rablások aktív résztvevői voltak.

2024. 05. 29. 19:16
60 Sub-saharan migrants arrive in Spain's island of Gran Canaria
epa11314316 Migrants on a boat upon their arrival to the port of Arguineguin Gran Canaria, Canary Islands Spain 02 May 2024. Sixty people of sub-Saharan origin were rescued by a Maritime Rescue ship as they tried to reach the Spanish coast aboard a small wooden boat (cayuco).  EPA/ANGEL MEDINA G.
Fotó: ANGEL MEDINA G.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem telik el úgy hét, hogy a spanyol rendőrség ne tartóztasson le több marokkói bűnözőt az ország különböző régióiban. Legutóbb a sevillai San Juan de Aznalfarache nevű településen került börtönbe egy bevándorló, aki az elmúlt hetekben több helyi lakost is kirabolt. Rendszerint ugyanazt az erőszakos technikát alkalmazta, amit a jiu jitsuban és más harcművészetekben használnak. 

Hátulról közelítette meg az áldozatait, és egy szorítófojtással elérte, hogy elveszítsék eszméletüket, ezt követően kirabolta őket, illetve néhány esetben az autójukat is feltörte. 

A rendőrség végül el tudta fogni a marokkói állampolgárt, aki már korábban is több bűncselekményt követett el, így azonnal börtönbe küldték. 

Nem ez volt az első eset, hogy a hatóságok ilyen harcművészeti technikát alkalmazó bevándorlókat tartóztattak le. Május elején két, szintén marokkói férfi csuklóján kattant a bilincs, akik a Baleár-szigeteki Sant Antoni de Portmany-ban ugyanezzel a fogással támadtak rá áldozataikra és fosztották ki őket. 

Néhány napja Murcia városában is elkaptak egy húszéves marokkóit, aki elektromos rollerrel ütött el egy kislányt az egyik sétálóutcán azért, hogy ellopja a mobilját. Egy szolgálaton kívüli rendőr látta az eseményeket, neki köszönhetően sikerült a bevándorlót feltartóztatni és őrizetbe venni. Mind az ügynököt, mind a kislányt kórházba kellett vinni, mert könnyebb sérüléseket szenvedtek a történtek során.

A kanári-szigeteki Lanzarotén is eseménydúsan telt az elmúlt hétvége. Az ottani rendőrség három illegális marokkói bevándorlót fogott el, kettőt pedig még keresnek. A 18–19 éves fiatalokból álló csapat több rablásban és erőszakos támadásban vett részt az elmúlt időszakban. Legutóbb, múlt pénteken egy taxist ütöttek le és raboltak ki. A történteket az egyik közlekedési kamera rögzítette, ez alapján próbálják megtalálni a még bujkáló bandatagokat. 

A kanári-szigeteki kormány közben kedden azt a tájékoztatást adta, hogy csak májusban 17 hajó kötött ki náluk 1100, elsősorban szenegáli, mauritániai és marokkói menekülttel. Hozzátették viszont, hogy sokkal többen érkeztek volna, de kivételesen a hajók nagyobb részét, több mint háromezer emberrel, már az afrikai partoknál fel tudták tartóztatni a hatóságok. 

Borítókép: Migránsok egy csónakban, ahogy megérkeznek a Kanári-szigetekre (Fotó: EPA/Angel Medina G.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.