Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

A Coca-Colának ez a szankció nagyon fog fájni

A Shell után a Coca-Cola és a Starbucks is elbukhatja oroszországi védjegyét.

2024. 06. 18. 17:18
Coca-Cola kupak és egy telefon képernyőjén megjelenített orosz zászló látható ezen az illusztrációs fotón
Coca-Cola kupak és egy telefon képernyőjén megjelenített orosz zászló látható ezen az illusztrációs fotón Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Töröljék az Oroszországot elhagyó cégek védjegyeit, majd 20 évre tiltsák bejegyeztetésüket – állt elő az ötlettel Szultan Kamzajev, az orosz Állami Duma képviselője.

Egy üveg Coca-Cola a Szent Bazil székesegyház előtt Moszkva központjában 2022. március 9-én. A McDonald's, a Coca-Cola és a Starbucks 2022. március 8-án meghajolt a közvélemény nyomása előtt, és felfüggesztette működését Oroszországban
Egy üveg Coca-Cola a Szent Bazil-székesegyház előtt Moszkva központjában 2022. március 9-én. A McDonald's, a Coca-Cola és a Starbucks 2022. március 8-án meghajolt a közvélemény nyomása előtt, és felfüggesztette működését Oroszországban (Fotó: AFP)

– Azt javaslom, hogy a Coca-Colával és a Starbucksszal kezdjük

– mondta a RIA Novosztyinak Szultan Kamzajev. Egyébként ez különösen fájhat az olyan cégeknek, akik annak ellenére Oroszországban maradtak, hogy többször azt hazudták, végleg távoztak, ezekről korábban már beszámoltunk. Korábban a Shell járt rosszul, mert a logóját bárki használhatja, miután nem fizette meg az orosz védjegydíjat. 

Korábban az Origó a TikTok-csatornáján mutatta be, hogy egyébként ezek a multinacionális cégek továbbra is jelen vannak márkáikkal, termékeikkel Oroszországban.

Borítókép: Coca-Cola-kupak és egy telefon képernyőjén megjelenített orosz zászló látható ezen az illusztrációs fotón (Forrás: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.