Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A nyakában lógó kereszt miatt verhették halálra migránsok a húszéves német fiút

A rendőrség letartóztatta a Bad Oeynhausen-i brutális támadás fő elkövetőjét, de titkolják a nemzetiségét. Az áldozat nyakláncán lógó kereszt azonban kérdéseket vet fel, írja a Junge Freiheit.

Forrás: Junge Freiheit2024. 06. 27. 10:45
After the fatal accident of a motorcycle policeman
Gyászzászló lóg a városközpontban egy rendőrjármű tükrében. Fotó: Marijan Murat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze 20 éves Philippos T. halála sokkolta Németországot. A fiút június 22-én este támadta meg egy tízfős társaság az észak-rajna-vesztfáliai Bad Oeynhausen fürdőparkban, és olyan súlyosan megsérült, hogy három nappal később a kórházban meghalt.

Az elhunyt fiú édesanyja egy interjúban úgy fogalmazott:

Számomra ez hidegvérű gyilkosság volt.

A gyilkossági csoport nyomozói szerdán délután a gyilkossággal összefüggésben letartóztattak egy 18 éves fiatalembert. A rendőrség és az ügyészség nem kívánt nyilatkozni a férfi állampolgárságáról, illetve arról, hogy ismert volt-e már korábban a rendőrség előtt. A sajtóközleményben mindössze a gyanúsított életkorát közölték. A férfi ellenállás nélkül hagyta magát letartóztatni Bad Oeynhausenben, bejelentett lakcímén. A hatóságok azt sem közölték, hogy ez egy lakás vagy egy menedékkérők számára fenntartott otthon volt.

Az áldozat egy nyakláncot viselt, amelyen egy viszonylag nagy kereszt volt. Egyelőre nem világos, hogy ez a keresztény szimbólum lehetett-e a bűncselekmény indítéka.

Meetings and statements of the parliamentary groups
Alice Weidel, az AfD párt- és parlamenti frakcióvezetője sajtónyilatkozatot ad pártja parlamenti frakcióülésének elején (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Kay Nietfeld)

Az áldozat emlékére szervezett megemlékezésen Bad Oeynhausen kereszténydemokrata polgármestere, Lars Bökenkröger visszataszítónak nevezte, hogy a brutális bűncselekményt „bizonyos erők” annak háttere nélkül politikai célokra használják, utalva ezzel az AfD vezetésére. Alice Weidel, a párt elnöke ugyanis azt mondta:

„A migránsok által elkövetett erőszak szörnyű új normalitássá vált, és ezt a normalitást nem tudjuk és nem szabad elfogadnunk.”

Borítókép: Gyászzászló lóg a városközpontban egy rendőrjármű tükrében (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.