Afrikai migráns gyújtogatott és robbantott Solingenben

Hihetetlen jelenetek játszódtak le a németországi Solingen központjában. A délutáni órákban a szemtanúk szerint egy afrikai származású férfi berontott egy kocsmába és felrobbantott egy gyújtó- vagy robbanószerkezetet is. A támadásban többen is megsérültek, maga a támadó pedig olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett a robbanásban, hogy a kórházban később meghalt.

Forrás: Junge Freiheit2024. 06. 26. 10:42
After the fatal accident of a motorcycle policeman
Gyászzászló lóg a városközpontban egy rendőrjármű tükrében. Fotó: Marijan Murat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadásban legalább hat ember, köztük a támadó is megsérült, néhányan közülük súlyosan, írta a Junge Freiheit.

A rendőrség tájékoztatása szerint további négy járókelő könnyebben megsérült. Egy hétéves lány, valamint egy 35 és egy 45 éves nő, továbbá egy 38 éves férfi sebesült meg a robbanás következtében, írta a WDR. A támadó olyan súlyosan megsérült a robbanásban, hogy helikopterrel szállították egy klinikára, ahol sérüléseibe később belehalt.

A Bild beszámolója szerint a ház egy nagy arab családé. Az egyelőre nem világos, hogy célzott támadásról van-e szó vagy szervezett bűnözésről. A korábbi években azonban az épületben bűnözői klánok elleni razzia is volt.

Egy szemtanú elmondta:

Valamit kihúzott a nadrágja zsebéből, ami úgy nézett ki, mint egy robbanószerkezet. Aztán valószínűleg véletlenül kiöntött egy folyadékot, majd egy nagy robbanás következett, és a férfi ruházata lángra kapott. A szemtanúk ezután eloltották a tüzet és elsősegélyben részesítették a támadót.

Borítókép: Gyászlobogó egy rendőrjármű visszapillantó tükrében (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.