A szófogadó Biden engedelmeskedik Sorosnak

Durvul az amerikai elnökválasztási kampány: Joe Biden amerikai elnök elítélt bűnözőnek nevezte elődjét, Donald Trump volt elnököt. Ezzel Biden csak szót fogadott az ifjabb Sorosak, aki pontosan erre biztatta a demokratákat. Biden a saját alkalmasságával kapcsolatos kétségekről akarhatja elterelni a figyelmet a Trump elleni kirohanásokkal.

2024. 06. 04. 11:03
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Al Drago)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélt bűnözőnek nevezte Joe Biden amerikai elnök elődjét, Donald Trumpot, a republikánusok valószínű elnökjelöltjét, aki a 2020-as amerikai elnökválasztás után „bekattant” – írja a CT Mirror amerikai helyi lap.

Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Al Drago)

Az amerikai történelemben először fordul elő, hogy egy volt elnök, aki elítélt bűnöző, most az elnöki tisztségre pályázik

– mondta Biden a Connecticut állambeli Greenwichben tartott adománygyűjtő rendezvényen.

Biden érkezésekor Trump támogatói tüntettek a rendezvénynek otthont adó épület előtt – írja a Greenwich Time amerikai helyi lap.

A Biden-kampány már a New York-i ítélet megszületése előtt döntött arról, hogy igyekeznek nagyobb hangsúly helyezni a Trump elleni jogi eljárásokra, és már egy héttel az ítélet előtt azt tervezték, hogy elítélt bűnözőként hivatkoznak majd rá – számolt be róla az NBC amerikai hírtelevízió.

Mint arról korábban beszámoltunk, keményen beleavatkozik az amerikai elnökválasztásba Alex Soros. Soros György fia az X-en megosztott üzenetében arra szólított fel, hogy elítélt bűnözőnek nevezzék Donald Trump korábbi elnököt. 

Elődje és egyben riválisa ócsárolásával valószínűleg a saját alkalmasságát övező kétségekről is szeretné elterelni a figyelmet Biden. A 81 esztendős államfő az elmúlt időszakban már napi szinten csinál hülyét magából.

Az egyik legbizarrabb pillanata például az volt, amikor megcsócsálta egy ijedt kislány ruháját.

Egy Las Vegas-i rendezvényen pedig azt állította, hogy Franciaország rég halott elnökével társalgott.

Francois Mitterrand 1981 és 1995 között volt Franciaország elnöke, 1996-ban hunyt el. Biden valószínűleg egy olyan történetet próbált újra felidézni, amit már többször elmondott. Az ominózus találkozó még 2021-ben történt a G7-es csúcson – ahol természetesen Emmanuel Macron képviselte Franciaországot, nem pedig rég elhunyt elődje – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Egy másik alkalommal az észak-karolinai Greensboróban tartott beszéde után például udvariasan kezet fogott – a levegővel.

Egy másik alkalommal viszont nem fogott kezet, amit Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök láthatóan rossz néven vett.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.