A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök ismét reflektorfénybe akart kerülni

Korábban a kanadai parlament felállva éltetett egy második világháborús náci bűnöst. Most csak egy hangos „Slava Ukraini!”-vel akart kitűnni a Zelenszkijt támogatók közül Trudeau.

2024. 06. 16. 7:23
Államfők álltak fel egy csoportképhez az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozón a svájci Luzernben található Burgenstockban 2024. június 15-én. A világ minden tájáról érkező államfők a Svájc középső részén található Burgenstock üdülőhelyen gyűlnek össze az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozóra június 15-én és 16-án. Az állam- és kormányfői találkozó célja, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az igazságos és tartós békéhez vezető útról Ukrajnában.
Államfők álltak fel egy csoportképhez az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozón a svájci Luzernben található Burgenstockban 2024. június 15-én. A világ minden tájáról érkező államfők a Svájc középső részén található Burgenstock üdülőhelyen gyűlnek össze az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozóra június 15-én és 16-án. Az állam- és kormányfői találkozó célja, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az igazságos és tartós békéhez vezető útról Ukrajnában. Fotó: Keystone/EDA/POOL/Michael Buholz / ANADOLU / Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideig találgatta a sajtó vajon ki volt a hangadó, de Trudeau gyorsan magára vállalta. A kanadai miniszterelnök köszöntötte a fotózás résztvevőit egy hangos „Slava Ukraini!”-vel a svájci Ukrajna-konferencián. Mint emlékezetes Kanada igyekszik kitűnni az orosz–ukrán háborút támogatók sorából. 

Korábban úgy sikerült a figyelem középpontjába kerülniük, hogy egy második világháborús nácit éltettek, aki az oroszok ellen harcolt. 

Arról lapunk is beszámolt, hogy hatalmas felháborodás váltott ki, hogy a kanadai parlament Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelenlétében vastapssal köszöntött egy 98 éves ukrán náci kollaboránst. Jaroszlav Hunka a második világháborúban a náci katonai egységben szolgált, és részt vett többek között zsidók tömeges meggyilkolásában.

Borítókép: Államfők álltak fel egy csoportképhez az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozón a svájci Luzernben található Burgenstockban 2024. június 15-én. A világ minden tájáról érkező államfők a Svájc középső részén található Burgenstock üdülőhelyen gyűlnek össze az ukrajnai békéről szóló csúcstalálkozóra június 15-én és 16-án. Az állam- és kormányfői találkozó célja, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az igazságos és tartós békéhez vezető útról Ukrajnában (Fotó: AFP/Anadolu/Keystone/EDA/Michael Buholz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.