Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marine Le Pen: A nemzeteket képviselő erőknek kell győzniük az EP-választásokon

Az számít, hogy a nemzeteket képviselő erők, a patrióták győzzenek az európai parlamenti választásokon – hangoztatta Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (RN) francia jobboldali párt vezetője az Il Giornale olasz napilapban vasárnap.

Forrás: MTI2024. 06. 02. 20:21
Fotó: Andre Pain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marine Le Pen azt mondta, a jövő heti európai parlamenti választásokon az egyetlen eredmény, ami számít, a nemzetek támogatóinak győzelme lesz, és ez a győzelem túllép a jobboldali erők keretein.

Nemzetállamok alkotta Európát akarok

– hangsúlyozta Marine Le Pen. Kifejtette, hogy a nemzeti érdekeket képviselők egyes országokban csak a jobboldali szavazókhoz szólnak, máshol, mint például Franciaországban, a Nemzeti Tömörülés minden franciához szól, legyenek jobb- vagy baloldaliak, csak patrióták legyenek. Létezik egy harmadik szárny is, amely eurokritikus ugyan, de baloldali.

Ezeknek a nemzeti mozgalmaknak a szövetsége lesz képes megreformálni az Európai Uniót

– mondta Marine Le Pen. Első számú olasz szövetségesének Matteo Salvinit, a Liga kormánypárt vezetőjét nevezte, akivel az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládban is szoros együttműködésben dolgoznak.

Giorgia Meloni olasz kormányfőről, az Olasz Testvérek (FdI) elnökéről Marine Le Pen azt mondta, „Giorgia olyan, mint én, patrióta, aki védi a hazáját. Másképpen értékelhetjük a helyzetet, de azt akarom hinni, hogy ami megoszt, az kevésbé jelentős, mint ami összeköt bennünket. Természetesen azt remélem, hogy a közeljövőben együtt tehetünk Európa védelme érdekében, a közös nemzeti elkötelezettség jegyében.”

Marine Le Pen hangsúlyozta, hogy a fasizmus soha nem volt nagyon erős Franciaországban. Ma kevés, teljesen peremre szorult csoportocskáról van szó, néhány száz főről. Szerencsére teljesen elszigeteltek és hiteltelenek. Hasznos madárijesztő-szerepet töltenek be a szélsőbaloldal számára, amely el akarja hitetni, hogy Franciaországban fasisztaveszély van.

Úgy vélte, hogy az Európai Bizottság távozó elnöke, Ursula von der Leyen a mostani európai választásokon politikailag elsüllyed, ahogyan már korábban is megtörtént vele, amikor védelmi miniszterként a német politikai színtéren hitelét veszítette. Marine Le Pen szerint az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság az utóbbi öt évben nem tett egyebet, mint hogy megbénította a vállalkozásokat előírásokkal, tiltásokkal vagy korlátozásokkal.

Borítókép: Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke (j5) és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetője, a párt korábbi elnöke (k) az európai parlamenti választások előtti kampányrendezvények egyikén Párizsban 2024. június 2-án (Fotó: MTI/EPA/Andre Pain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.