Marokkói bevándorlók öltek meg két embert Spanyolországban

Az egyik halálos támadás Barcelonában, a másik pedig Alicante megyében történt.

2024. 06. 24. 13:57
Borítókép: Migránsok a mólón pihennek a spanyol Kanári-szigeteken 2023. július 4-én. (Fotó: DESIREE MARTIN / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marokkói migránsok gyilkoltak hétvégén Spanyolországban. Az egyik támadás Barcelonában történt, ahol egy marokkói származású bevándorló nyakon szúrt egy fiatal latin-amerikai férfit. Olyan súlyos sebet ejtett rajta, hogy a járókelők és a kiérkező mentők erőfeszítései ellenére az áldozat életét vesztette. A rendőrség nem messze a történtek helyszínétől fogta el a gyilkost. Az első, egyelőre meg nem erősített információk szerint a fogvatartott megpróbált kirabolni egy kisebb csoportot, mire az áldozatot odalépett hozzájuk, hogy megvédje őket. A marokkói férfi vélhetően emiatt szúrta le őt.

A másik gyilkosság Alicante megye egyik településén, Gata de Gorgosban történt. A csendőrség ott két marokkói állampolgárt tartóztatott le, akik egy baseballütővel gyilkoltak meg egy helybeli férfit.

A tragikus esemény szombat délután történt egy egyelőre tisztázatlan körülmények között kirobbant verekedés után. Mire a mentők és a rendőrök a helyszínre érkeztek, az áldozat szíve és légzése is leállt már, törzse, arca és nyaka tele volt zúzódásokkal. A mentősök erőfeszítései ellenére nem tudták megmenteni.

Gata de Gorgos önkormányzata mély megdöbbenésének és szomorúságának adott hangot a történtek miatt. Ezután háromnapos hivatalos gyászt, valamint az összes városi rendezvény elhalasztását rendelte el az áldozat emlékére. Az ügyet közben a hatóságok átadták az alicantei gyilkossági csoportnak, akik megkezdték a vizsgálatot annak érdekében, hogy tisztázzák a bűncselekmény körülményeit.

Borítókép: Migránsok a mólón pihennek a spanyol Kanári-szigeteken 2023. július 4-én (Fotó: Desiree Martin/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.