Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Matteo Salvini üdvözölte a magyar–osztrák–cseh hazafias erők összefogását

A Liga párt évek óta dolgozik azon, hogy minél több párt csatlakozzon egy más Európa megépítéséhez a baloldal nélkül, üdvözöljük azokat, akik ebbéli hajlandóságot mutattak – írta Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali párt vezetője közösségi oldalán.

Forrás: MTI2024. 06. 30. 21:15
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (b) egyik helyettesével, Matteo Salvini infrastrukturális és közlekedési miniszterrel a parlamenti alsóház ülésén Rómában 2024. június 26-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liga vezetője azt követően írta mindezt, hogy vasárnap új, hazafias európai erők alkotta szövetség megalakítását jelentette be Bécsben Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével együtt.

Matteo Salvini hangoztatta, hogy a baloldali erők az utóbbi években tönkretették Európát. A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több olyan pártot tudjon bevonni egy más Európa építésébe a baloldal nélkül, amelyek nem hajlandók támogatni Ursula von der Leyent. 

Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait

 – fogalmazott bejegyzésében Matteo Salvini.

Azt írta: „Nagyon kedvezően értékeljük más politikai vezetők kijelentéseit, akik ma erre hajlandónak mondták magukat.”

A jelenleg az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsoporthoz tartozó Liga a bécsi találkozó előtt közleményt adott ki, amelyben kijelentette: „Brüsszel arroganciájával szemben”, amely a csúcsvezetői kinevezésekkel kapcsolatban úgy tesz, mintha mi sem történt volna a polgárok választása ellenére, és amely nem várja meg a francia választások eredményét, „a lehető legszükségesebb egyesíteni azok erejét, akik meg akarják változtatni Európát és alternatívát akarnak kínálni a gyalázatos baloldali erőkre.” 

Ahogyan Matteo Salvini többször szorgalmazta, nem halasztható tovább egy nagy csoport megalakulása az európai patrióták összefogásával, tartalmazza a közlemény. 

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (b) egyik helyettesével, Matteo Salvini infrastrukturális és közlekedési miniszterrel a parlamenti alsóház ülésén Rómában 2024. június 26-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.