Medve esett neki a litván–belarusz határon felhúzott kerítésnek + videó

A kerítésnél lévő biztonsági kamerák felvételei szerint, melyeket a litván határőrség vasárnap tett közzé, az állat a sikertelen támadás után fejest ugrott a közeli folyóba, és elúszott.

Forrás: MTI2024. 06. 10. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritka látvány tárult a litván határőrök szeme elé, amikor kameráik a határkerítésnél sétáló medvét vettek fel. A határőrség sajtóközleménye szerint a medve ellenőrizte a kerítés egyik fémrúdjának a hatékonyságát, majd miután a kísérletet sikeresnek ítélte, az infrastruktúra többi részét már nem vette kezelésbe.

A balti országokban viszonylag ritkán látni medvét. A térségben a legtöbb barna medve Észtországban él, Litvániába pedig általában Lettországból vagy Belaruszból tévednek át.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/Simonecappe91)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.