Novemberben dől el az emberiség sorsa, mondja az elnök + videó

A szerb államfő szerint sorsfordító választás következik az Amerikai Egyesült Államokban. Alekszandar Vucsics sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sok nehézség jön még a novemberben esedékes tengerentúli voksolást megelőzően. A köztársasági elnök megjegyezte: a magyarok a szerbek legnagyobb barátai az Európai Unióban.

2024. 06. 25. 7:07
Harkiv, 2024. június 24. Romok elõtt rendõrök Harkivban 2024. június 23-án, miután az orosz hadsereg irányított légibombával csapást mért a kelet-ukrajnai nagyvárosra. Ukrán források szerint három ember életét vesztette, ötvenhat, köztük három gyermek, megsebesült. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második világháborút követően a legnagyobb geopolitikai válságot éljük. Erről beszélt a sajtónak Belgrádban Alekszandar Vucsics. A szerb köztársasági elnök kiemelte: a saját információi szerint arra számít, hogy a helyzet a következő hónapokban csak eszkalálódik, és nagyon súlyos következményekkel kell szembenéznünk Európában, valamint az egész világon. Az államfő megjegyezte azt is, hogy a novemberben esedékes amerikai elnökválasztás különös fontossággal bír.

Alekszandar Vucsics szerb elnök szerint a novemberben tartandó amerikai választás kulcsfontosságú. (Fotó: Filip Stevanovic / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Alekszandar Vucsics szerb elnök szerint a novemberben tartandó amerikai választás kulcsfontosságú (Fotó: Filip Stevanovic / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

Vucsics hangsúlyozta, a mostani körülmények miatt szilárd elhatározással kell végezni a feladatokat, s biztosítani kell a békét és a gazdasági fejlődést.

Novemberben amerikai elnökválasztás

A szerb államfő a sajtótájékoztatóján aláhúzta, a tengerentúli voksolás a legfontosabb a világon.

Novemberben döntés születik az emberiség sorsáról. Attól tartok, hogy ezt megelőzően viszont súlyos dolgok történhetnek. Ilyen értelemben lehet, hogy túl későn kerül sor a választásra

 – fogalmazott a balkáni vezető.

Magyarország Szerbia legnagyobb barátja

A szerb politikus beszélt Belgrád és Budapest viszonyáról is. Mint mondta, ami Magyarországot illeti, a magyarok a szerbek őszinte barátai. 

A magyarok a legnagyobb barátaink az Európai Unióban. Rendkívül jók a kapcsolataink, mindig összehangoljuk egymás tevékenységét, természetesen számítok a támogatásukra

 – mondta Vucsics a magyar soros elnökséggel kapcsolatban.

Borítókép: Romok előtt rendőrök Harkivban 2024. június 23-án, miután az orosz hadsereg irányított légibombával csapást mért a kelet-ukrajnai nagyvárosra. Ukrán források szerint három ember életét vesztette, ötvenhat, köztük három gyermek, megsebesült (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.