Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Ők segítenek a magyaroknak a foci Eb-n + videó

Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság mérkőzésein Kölnben és Stuttgartban is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán kedden.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 7:36
SZOBOSZLAI Dominik
EURO-2024 - A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett a németországi Eb-re Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető hangsúlyozta: ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a Külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken.

Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket

 – fűzte hozzá.
– Tizenegy konzul teljesít majd szolgálatot minden mérkőzésen. Annak érdekében, hogy ha ügyes-bajos dolgaik akadnak a magyar szurkolóknak, akkor azt már helyben meg tudjuk oldani, és így a lehető legkisebb bosszúság társuljon csak a szurkolói élményhez – emelte ki.
A miniszter ezután arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással.

Ez azért nagyon hasznos, mert ha valaki bajba kerül, akkor azonnal fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, tudjuk, hogy hol, kit kell keresni, vagy éppen kit kell értesíteni. Van egy mobilapplikáció is, Konzinfo Utazom a neve

 – közölte.

Arra kérek mindenkit, akinek lehetősége adódik, hogy ezt a mobilapplikációt töltse le. A szurkolói zónákba minden esetben mobil irodákkal fogunk kitelepülni, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a helyszínen is meg tudjuk oldani adott esetben a dokumentumok pótlását vagy bármilyen ügyes-bajos dolgot

– mondta.
– A legfontosabb a konzuli védelemre történő regisztráció. Mert ha baj van, akkor a segítség gyorsasága számít. És ha tudjuk, hogy kit kell keresni, tudjuk, hogy hol kell keresni, tudjuk, hogy kit kell értesíteni, akkor tudunk igazán hatékonyan segíteni – tette hozzá.

Minden mérkőzésen tehát tizenegy magyar konzul lesz a helyszínen és segíti a magyar szurkolókat abban, hogy csak a szurkolásra, csak a magyar válogatott támogatására kelljen koncentrálni

 – összegzett.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata három speciális ügyeleti telefonszámot is létrehozott, amelyet baj esetén hívhatnak a Németországban tartózkodó szurkolók (+36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151).
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) biztosította arról, hogy a rendezőkkel és a városokkal zavartalan az együttműködés, és mindent megtesznek azért, hogy minél zökkenőmentesebb és biztonságosabb legyen az Európa-bajnokság lebonyolítása.

Magyarországról három meccsre összesen körülbelül negyvenezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad

– tudatta.
Arról is beszámolt, hogy egyrészt a beléptetőkapuknál magyar tolmácsolásra lehetőséget biztosítanak, másrészt azt is, hogy ha a szurkolók kívánják, akkor a helyszíneken együtt vonuljanak ki a stadionhoz. Arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.

A fanzónában étel-ital várja a magyar szurkolókat és zene, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy zavartalan jó szórakozás legyen, és bízom benne, hogy ez hozzásegíti a csapatot a szurkolással együtt az eredményes szerepléshez is

 – jelentette ki.

Borítókép: a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott játékosa (jobbra) érkezés után a csapat szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.