Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Szerb belügyminiszter: Terrortámadás történt Belgrádban

A csendőrség egyik tagját számszeríjjal sebesítették meg Izrael belgrádi nagykövetsége előtt, a támadó meghalt.

2024. 06. 29. 14:13
Ivica Dacsics, szerb belügyminiszter (Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb sajtó beszámolója szerint a csendőrség tagjára számszeríjjal lőtt az elkövető. A nyakát találta el. A megsebesített csendőr azonban ezt követően lelőtte a támadót, aki nem sokkal később belehalt a sérüléseibe – írja a Blic szerbiai napilap. A hatósági személyt eszméletlen állapotban szállították a sürgősségi központba, ahol műtétet hajtanak végre rajta, a nyakából távolítják el a nyílvesszőt. Az izraeli nagykövetségnél elkövetett támadás minden körülményét és lehetséges indítékait vizsgálják.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a szerb belügyminiszter is. Ivica Dacsics úgy fogalmazott: kétségtelen, hogy terrortámadás történt. A tárcavezető leszögezte, a támadó a biztonsági szolgálatok számára ismert személy, aki kapcsolatban áll az iszlám vahabita mozgalommal.

A nagykövetség előtt lévő őrhelyen teljesítette a feladatát a csendőr, hogy biztosítsa az izraeli nagykövetséget. Egy ismeretlen személy többször odament hozzá, megkérdezte, hol van a múzeum és hasonlók, kiment, majd visszatért, kinyitotta az őrhely ajtaját, a táskájából egy számszeríjat vett elő, és megsebesítette a rendőrt

 – mondta Dacsics.
Borítókép: Ivica Dacsics szerb belügyminiszter (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.