Undorító vénembernek nevezte Sorost, letartóztathatják Medvegyevet

A többnyire bicskanyitogató stílusban megnyilvánuló politikus ellen nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki gyűlöletbeszéd miatt. Na, ezt sem hagyta szó nélkül.

2024. 06. 08. 15:32
Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, beszédet mond az Egységes Oroszország politikai párt tagjainak és támogatóinak koncertjén és gyűlésén Volgográdban 2024. március 12-én. A szlogen a következő: "Együtt! Oroszországért! Az elnökért!".
Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, beszédet mond az Egységes Oroszország politikai párt tagjainak és támogatóinak koncertjén és gyűlésén Volgográdban 2024. március 12-én. A szlogen a következő: "Együtt! Oroszországért! Az elnökért!". Fotó: Jekatyerina SHTUKINA / POOL / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen jó érzés, hogy elismerést kapunk a kijevi neonáci rezsim elleni közös erőfeszítéseink hatékonyságáról! Olyan fattyú szervezetektől, mint a undorító vénemberhez, Soroshoz tartozó NGO-k, amelyek a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordultak szerény munkánk miatt.

Az ilyen NGO-k és gazdáik cinkosai azoknak a terroristáknak, akik éppen tegnap több mint 20 békés polgárt öltek meg.

Ez tényleg motivál, hogy tovább dolgozzunk a mocskos náci klikk ellen. Még dühösebbek, még kíméletlenebbek és halálosabbak leszünk…

– írta cseppet sem irodalmi stílusban Dimitrij Medvegyev az X-en. 

Egy nappal azután történt, hogy június 7-én  a Soros György amerikai baloldali oligarcha és néhány nyugati ország külügyminisztériuma által finanszírozott FIDH civil szervezet kérte, hogy az ICC adjon ki elfogatóparancsot Dmitrij Medvegyev ellen. A szervezet emellett Alekszej Gromov, az orosz elnöki adminisztráció kabinetfőnök-helyettese és több orosz újságíró, köztük Dmitrij Kiszilev, Margarita Szimonjan és Vlagyimir Szolovjov ellen is elfogatóparancsot kért.

„A FIDH fellebbezést küldött az ICC ügyészségéhez… Emberjogi aktivisták felhívják a bíróság figyelmét az orosz médiában alkalmazott gyűlöletbeszéd büntetőjogi természetére… A fellebbezés célja, hogy az ügyészséget rávegye, vizsgálja ki ezeket a bűncselekményeket, és kérjen nemzetközi elfogatóparancsot” – áll a „civil” szervezet közleményében.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, beszédet mond az Egységes Oroszország politikai párt tagjainak és támogatóinak koncertjén és gyűlésén Volgográdban 2024. március 12-én. A szlogen a következő: „Együtt! Oroszországért! Az elnökért!” (Fotó: Jekatyerina SHTUKINA/POOL/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.