Vlagyimir Putyin: Az Egyesült Államokban senkit sem érdekel Ukrajna

Bident megvádolta az orosz elnök azzal, hogy aláásta a demokráciát Amerikában Trump vád alá helyezésével.

2024. 06. 06. 11:39
A Szputnyik orosz állami ügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (C) nemzetközi hírügynökségek vezetőivel beszél Szentpéterváron 2024. június 5-én.
A Szputnyik orosz állami ügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (C) nemzetközi hírügynökségek vezetőivel beszél Szentpéterváron 2024. június 5-én. Fotó: Valentina PEVTCOVA / POOL / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Egyesült Államokban senkit sem érdekel Ukrajna. Ami érdekli, az az Egyesült Államok nagysága, amely nem Ukrajnáért és nem az ukrán népért, hanem saját nagyságáért és a világban betöltött vezető szerepéért harcol, és semmiképpen sem akarja megengedni Oroszország bármilyen sikerét, pontosan azért, mert úgy gondolják, hogy ebben az esetben az Egyesült Államok vezető szerepe sérül” – mondta az orosz elnök, akinek a szavait az orosz külügyminisztérium Telegram-csatornáján idézték.

Az orosz elnök újságírói kérdésekre válaszolt, ezekből a válaszokból adott közre a minisztérium. 

Putyin elmondta, hogy nem foglalkozik azzal, ki lesz az amerikai elnök. „Alapvetően nem érdekel minket [ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke]. Mert Trump, akit azzal vádoltak, hogy szinte Oroszországnak kémkedett [...] éppen akkor, amikor elnök volt, elkezdett néhány masszív szankciót bevezetni az Oroszországi Föderációval szemben. Kilépett a közepes és rövidebb hatótávolságú rakétákról szóló szerződésből”

– elmélkedett az orosz elnök. Hozzátette, nem hisz abban, hogy jelentős változás lenne a két hatalom kapcsolatában akkor sem, ha Trump nyer novemberben.

Bident megvádolta az orosz elnök azzal, hogy aláásta a demokráciát Amerikában Trump vád alá helyezésével. 

„... a demokrácia területén való állítólagos vezető szerepüket is gyökerestül égetik el. Mert az egész világon nyilvánvaló, hogy Trump vád alá helyezése, különösen bíróság előtt, olyan vádak alapján, amelyeket évekkel ezelőtti események alapján, közvetlen bizonyítékok nélkül alakítottak ki, egyszerűen az igazságszolgáltatási rendszer felhasználása a belpolitikai harc során [...]” – mondta el Vlagyimir Putyin.

„...a nemzetközi politika, mind a belpolitika, mind a gazdaságpolitika területén úgy gondolom, hogy a mai kormányzat egyik hibát követi el a másik után, egyiket a másik után [...] Soha nem avatkoztunk bele az Egyesült Államok belpolitikai folyamataiba, és nem is fogunk beavatkozni, de nézzük meg, hová vezet ez [...]” – tette hozzá az orosz elnök.

Borítókép: A Szputnyik orosz állami ügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök nemzetközi hírügynökségek vezetőivel beszél Szentpéterváron 2024. június 5-én  (fotó: Valentina Pevtcova / POOL / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.