Biden szerint a próbatételek időszaka következik

Az amerikai elnök beszédet mondott a Donald Trump elleni támadást követően. Joe Biden arra szólította fel nemzettársait, hogy csökkentsék a politikai feszültséget.

2024. 07. 15. 8:38
President Biden addresses the Nation from the WHte House
Joe Biden elnök 2024. július 14-én, vasárnap a washingtoni Fehér Házból szól a nemzethez (Fotó: Erin Schaff / POOL / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök arra buzdította az amerikaiakat, hogy utasítsák el a politikai erőszakot, és kötelezzék el magukat nézeteltéréseik békés megoldása mellett, mondván, hogy a közelgő elnökválasztás a „próbatételek időszaka” lesz a Donald Trump volt elnök elleni merényletet követően.

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Fehér Ház Ovális Irodájából 2024. július 14-én Washingtonban. (Fotó: Kevin Dietsch / GETTY IMAGES ÉSZAK-AMERIKA / Getty Images az AFP-n keresztül)
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Fehér Ház ovális irodájából 2024. július 14-én Washingtonban (Fotó: Kevin Dietsch/Getty Images Észak-Amerika/ Getty Images az AFP-n keresztül)

Beszédében Biden azt mondta, hogy a politikai szenvedélyek fellángolhatnak, de „soha nem szabad erőszakba süllyednünk”. 

Joe Biden folytatja a kampányát

Az elnök szerint pártja és a republikánusok erőteljesen versenghetnek a különböző politikai elképzelésekért, de ezt civilizált módon kell megtenniük.

Most mindannyiunknak a próbatételek időszakával kell szembenéznünk a választások közeledtével

 – hangsúlyozta Biden, aki hozzátette, Amerikában nincs helye az ilyen jellegű erőszaknak, sőt semmiféle erőszaknak, s nem engedhetjük meg, hogy ez az erőszak normálissá váljon. Joe Biden élesen elítélte a támadást, de jelezte, továbbra is folytatni kívánja kampányát, és nincs kétsége, hogy a republikánusok is így tesznek majd.

Az amerikai elnök arra szólította fel az amerikaiakat, hogy csökkentsék a politikai feszültséget, és ne feledjék, hogy szomszédok. A Donald Trump elleni támadás mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy lépjünk egyet hátra –jelentette ki Biden. 

Szerencsére Trump nem sérült meg súlyosan

 – mondta.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Donald Trumpra, a republikánusok várható elnökjelöltjére a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy ember viszont meghalt a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Borítókép: Joe Biden elnök 2024. július 14-én, vasárnap a washingtoni Fehér Házból szól a nemzethez (Fotó: Erin Schaff/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.