Egy épület omlott be Nápolyban, ketten életüket veszítették + videó

Halálos baleset következett be az éjszakai órákban Nápoly Scampia nevű kerületében. Két személy veszítette életét, és tizenhárman sérültek meg súlyosan, amikor beszakadt egy épület része.

2024. 07. 23. 13:58
A lakásaikból evakuált emberek a szabadban állnak, miután 2024. július 23-án a Nápoly melletti Scampia városában lévő Vela Celeste (Égszínkék Vitorla) épület egyik erkélye összeomlott. (Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérültek között hét gyermek is van, közülük kettőnek súlyos az állapota. Őket intenzív osztályon megfigyelés alatt tartják a nápolyi Santbono gyermekkórházban, a többieket végtag töréssel és enyhébb agyrázkódással diagnosztizálták. 

Az áldozatok rokoni kapcsolatban vannak egymással. A híradások szerint az éjszakai órákban a háztömb lakói óriási robajra ébredtek. A harmadik emelet mennyezete omlott be, amely magával sodorta a második és az első emeleti erkélyeket is, maga alá temetve az alsóbb szinteket. A hatalmas épületegyüttesből 800 személyt lakoltattak ki omlásveszély miatt.

A tragédia következtében egy 29 éves férfi és egy 34 éves nő veszítette életét, akiket maga alá temetett a törmelék. Az omlás oka egyelőre tisztázatlan, a nápolyi ügyészség kivizsgálást indított. 

Gaetano Manfredi, Nápoly polgármestere fájdalmának adott hangot a tragédia kapcsán. Elmondta, a rossz állapotban lévő külvárosi épületegyüttesek felújítására már korábban 18 millió eurót különített el az önkormányzat. Hangsúlyozta, mindenfajta segítséget biztosítanak az otthonukat elveszített, kilakoltatott nápolyiaknak. 

Együttérzésének adott hangot Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, valamint Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke is együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait és a sérüléseket elszenvedett személyeket.

Megköszönte a mentési munkálatokban részt vevő tűzoltók munkáját, és mindazok erőfeszítését, akik segítik a bajba jutott lakosságot. Nello Musumeci, a déli tartományok felzárkóztatásért felelős miniszter gyors felépülést kívánt a sérülteknek. Hangsúlyozta a tragikus eset az elhanyagot állapotban lévő dél-olaszországi ingatlanokra irányítja a figyelmet, melyeknek rendbetétele gyors megoldást igényel. 

Borítókép: A lakásaikból evakuált emberek a szabadban állnak, miután 2024. július 23-án a Nápoly melletti Scampia városában lévő épület egyik erkélye összeomlott (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.