Magyarország növeli csádi szerepvállalását

Magyarország növeli csádi szerepvállalását, mezőgazdasági szakemberek érkeztek Magyarországra Csádból – erről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Forrás: MTI2024. 07. 25. 11:08
AZBEJ Tristan; KOVÁCS Péter; CAMPANALE, David
Tusványos - 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Fotó: Veres Nándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartózkodó államtitkár kiemelte: Tusványos a legalkalmasabb a nemzeti ügyek megvitatására, ezek közé tartozik a Hungary Helps program, amely a külföld felé mutatja Magyarország szolidaritását.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Magyarok az üldözött keresztények megsegítéséért című előadáson a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 24-én. (Fotó: MTI/Veres Nándor)
Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Magyarok az üldözött keresztények megsegítéséért című előadáson a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn, 2024. július 24-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)


A program fontos eleme a közel-keleti keresztények támogatása mellett a segítségnyújtás a Száhel-övezetben, Csádban. Magyarország felismerte, hogy a térséget válság fenyegeti, és ha ezen nem enyhítenek, akkor jelentős Európába irányuló migráció indulhat el – tette hozzá.

Azbej Tristan elmondta: a Hungary Helps program részeként tavaly kezdődött el Csádban a magyar szerepvállalás, ami idén magasabb fokozatba kapcsol.

Mezőgazdasági szakemberek érkeztek Csádból, hogy agrár- és élelmiszeripari fejlesztéseket ismerjenek meg hazánkban. Néhány hete pedig felrobbant egy lőszerraktár a csádi fővárosban, ezért magyar gyógyszeradomány érkezett az országba. Emellett fejlesztik a sérülteket ellátó intézményt és újabb orvosmisszió is érkezik, ami ebben a térségben közvetlenül életeket ment.

A Hungary Helps program nem pusztán jószolgálati tevékenység, de kormányprogram is. A Száhel-övezet kiemelt migrációkibocsátó terület, a térség országai sorra vesztik el stabilitásukat, ha Csád is „bedől”, több tízmillió ember indulhat útnak Afrikából Európa felé, ezt szeretnénk megakadályozni

 – mondta az államtitkár.

Borítókép: Kovács Péter, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója, Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára és David Campanale, a tábor alapítója (balról jobbra) a Magyarok az üldözött keresztények megsegítéséért című előadáson a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn, 2024. július 24-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.