Megszólalt annak a rendőrnek a családja, akit egy migráns gyilkolt meg

A Südwestrundfunk (SWR) német közszolgálati médiatársaság dokumentumfilmjében több interjú is szerepel az anyával és a testvérekkel.

2024. 07. 21. 13:27
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először szólalt meg annak a rendőrnek a családja, akit halálra késelt egy afgán iszlamista Mannheimban. A Südwestrundfunk (SWR) német közszolgálati médiatársaság dokumentumfilmjében több interjú is szerepel az anyával és a testvérekkel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a migráns a Pax Europa nevű, migrációt elutasító aktivista csoport rendezvényén gyilkolt.

Sürgősségi műtétet hajtottak végre és mesterséges kómába helyezték, ennek ellenére június 2-án, a délutáni órákban belehalt súlyos sérüléseibe. Gyászolunk egy olyan rendőrt, aki biztonságunkért életét áldozta

– közölték a német hatóságok a rendőr halálhírét.

Rouven L. nővére azt mondta, hogy bátyja tisztában volt a mannheimi rendezvény rendfenntartásának veszélyeivel, sőt, több olyan megjegyzést is tett, amellyel azt sugallta, hogy tragédia fog történni.

Rouven L. nővére a rendőrségi akciót megelőző napon beszélt testvérével, és elmondta, hogy előzetesen sokat olvasott a Pax Europáról. Bár Rouven L. nem volt a mozgalom támogatója, azt mondta a nővérének, hogy zavargásokra lehet számítani, mondván, hogy a fiatal arab férfiak hamar elveszítik a józan eszüket, és hamar előkerül egy-egy kés.

A néhai rendőr édesanyja szerint a fia esete is azt mutatja, hogy újra kell gondolni Németország migrációs politikáját. Úgy fogalmazott:

Fontos tudniuk az embereknek, hogy valami nagyon nincs rendben Németországban. Változásra van szükség.

Az is kiderült, hogy miután a rendőrt kórházba szállították, a családja vele lehetett az utolsó pillanataiban is.

Borítókép: A 29 éves rendőr temetése, akit egy migráns késelt halálra a szolgálati ideje alatt (Fotó: AFP/DPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.