Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Migránsok provokáltak tömegverekedést a spanyolországi Medina del Campóban

A konfliktusban egy férfi megsérült és kórházi ellátásra szorult. A jobboldali Vox szerint a spanyol kormánymédia titkolja, hogy az elkövetők marokkóiak voltak.

2024. 07. 04. 21:42
Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsok provokáltak tömegverekedést a spanyolországi Medina del Campóban. Szerdán legkevesebb tíz ember esett egymásnak kövekkel és késekkel, melynek következtében egy 30 év körüli férfi megsérült és kórházi ellátásra szorult. A konfliktust több helybeli is bejelentette a rendőrségen, így sikerült még időben megfékezni az indulatokat. Kasztília és León régió alelnöke, a voxos Juan Garcia-Gallardo azt mondta, hogy bár a kormánymédia nem hajlandó azt közzétenni, tudni kell, hogy a konfliktus főszereplői marokkói származású férfiak voltak.

Nem mondják meg, de mórokról van szó. Retúrjegyet nekik!

– fogalmazott a jobboldali politikus, majd hozzátette, hogy az illegális migráció miatt a városban egyre több marokkói van, ami negatívan befolyásolja az együttélést, ugyanúgy, mint sok más spanyolországi városban, ahol rendszeresen fordulnak elő hasonló konfliktusok. 

Gallardo az X-en kiemelte, hogy a helyieknek joguk van ahhoz, hogy félelem nélkül éljenek, ezért a problémás embereket mielőbb vissza kell küldeni a származási országukba.

A politikus két hónapja kezdett el erőteljesebben felszólalni az illegális bevándorlás kapcsán, akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Palencia régió városai egyre jobban iszlamizálódnak, majd néhány héttel később egy salamancai, szintén marokkóiak részvételével zajlott erőszakos támadás után követelt biztonságot a helyieknek. A központi szocialista spanyol kormány nyolc hónappal ezelőtt helyezett el 150 illegális bevándorlót a Medina del Campó-i termálfürdő épületében a polgármester akarata ellenére, hogy így segítsen tehermentesíteni az összeomlás szélén álló kanári-szigeteki befogadórendszert.

A Sánchez-kormány más spanyol városokba is átszállított több száz illegális bevándorlót, legtöbbször az éjszaka leple alatt, előzetes tájékoztatás nélkül, most pedig azt tervezi, hogy egy törvénymódosítással kötelezi a félsziget régióit arra, hogy vállaljanak szolidaritást a kanári-szigeteki kormánnyal. Ha ez megtörténik, akkor több ezer kísérő nélküli migránsgyereket is áthelyeznek majd a félszigetre annak érdekében, hogy elosszák őket az autonóm közösségek között. A Vox már előre jelezte, hogy azokban a régiókban, ahol a Néppárttal koalícióban kormányoznak, elutasítják a gyerekek befogadását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto via AFP/Francesco Militello Mirto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.