Nemes egyszerűséggel „fekete embernek” nevezte Biden saját védelmi miniszterét + videó

Később próbálta korrigálni magát, de nem jutott eszébe a miniszter neve.

2024. 07. 18. 11:31
President Biden Spends Fourth Of July At The White House
WASHINGTON, DC - JULY 4: President Joe Biden shakes the hand of Secretary of Defense Lloyd Austin before he speaks during a 4th of July event on the South Lawn of the White House on July 4, 2024 in Washington, DC. The President is hosting the Independence Day event for members of the military and their families.   Samuel Corum/Getty Images/AFP (Photo by Samuel Corum / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengetegen kezdték kritizálni Joe Biden amerikai elnököt a közösségi oldalakon, miután 

az amerikai védelmi minisztert, Lloyd Austint „fekete embernek” nevezte egy interjúban.

Biden a megjegyzése után ugyan megpróbálta kijavítani magát Austin nevének kimondásával, de helyette Ketanji Brown Jackson amerikai legfelsőbb bírósági bírót nevezte meg – írja a Sky News brit televíziós hírcsatorna. 

Az említett interjúrészlet futótűzként terjedt az interneten, és rengetegen kritizálták Bident. 

Hűha, fiú! Sok szerencsét ennek az eltussolásához

– írta az egyik felhasználó.

A 81 éves elnök szerdán a BET Newsnak adott interjúban arra is reagált, hogy sokan, még demokrata körökben is aggódnak az egészségi állapota miatt. Arra a kérdésre, hogy milyen körülmények között venné fontolóra, hogy visszalépjen az elnökválasztástól, azt felelte, hogy „ha valamilyen egészségügyi problémám jelentkezne, ha valaki, ha orvosok jönnének hozzám, és azt mondanák, hogy van ez és ez a problémája”.

Borítókép: Joe Biden elnök kezet ráz Lloyd Austin védelmi miniszterrel, mielőtt beszédet mond a július 4-i rendezvényen a Fehér Ház déli gyepén 2024. július 4-én Washingtonban (Fotó: Getty Images North America/AFP/Samuel Corum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.