Oroszország nem hagyja válasz nélkül a lopást

Nem hagyja válasz nélkül vagyonának ellopását Oroszország – erősítette meg Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Az orosz vezetők már többször hangot adtak az EU döntése miatti felháborodásuknak.

2024. 07. 23. 19:28
Putin awards Order of St. Andrew to Indian PM Modi for strengthening bilateral relations
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. (Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország mindenképpen válaszol vagyonának ellopására Európában – szögezte le Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Természetesen mindenképpen lesz válasz. Az ilyen tolvaj cselekedetek nem maradhatnak viszonzás nélkül

– idézte Peszkovot a TASZSZ orosz hírügynökség.

A szóvivő szerint Oroszország jogi úton fogja felelősségre vonni azokat, akik részt vesznek a vagyona ellopásában.

Európa a legrosszabb utat választotta, amikor úgy döntött, hogy a befagyasztott orosz vagyont Kijev megsegítésére használja

– jegyezte meg Dmitrij Peszkov.

A Kreml szóvivője arra reagált, hogy a tervek szerint augusztus első hetében utalják át Ukrajnának a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételek kisajátításából származó 1,4 milliárd eurós összeg első részletét.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Unió korábbi döntése értelmében a befagyasztott orosz vagyon évente mintegy hárommilliárd eurót kitevő nyereségének kilencven százalékát az Európai Békekereten, tíz százalékát pedig az EU általános költségvetésén keresztül Ukrajna háborús erőfeszítéseinek, illetve újjáépítésének a finanszírozására használják fel.

Az orosz vezetők több ízben sérelmezték a döntést, amely szerintük gyakorlatilag rablás. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint Oroszország vagyonának külföldön történő lefoglalása egyenesen a hadüzenet legitim indokának tekinthető – számolt be róla a Lenta.ru orosz hírportál.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: Sefa Karacan/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.