Oroszországból induló tartályhajókat támadtak meg a húszik

Orosz áruval teli hajókra mértek csapást.

2024. 07. 17. 8:10
Vörös-tenger, 2024. július 16. A húszi médiaközpont által 2024. július 16-án közreadott felvételén a lázadók robbanóanyaggal megrakott, távirányítású hajója csapódik a libériai zászló alatt hajózó Chios Lion nevû olajszállító hajóba a Vörös-tengeren július 15-én. MTI/EPA/Húszi médiaközpont Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jemeni húszik megtámadtak két rakományszállító tartályhajót. Az egyik károkat szenvedett hajó százezer tonna kőolajat szállított az orosz Tuapszéból – számolt be róla a sajtó. Drónokkal indítottak akciót a húszik.

Egy másik orosz rakománnyal teli tankerhajó az oroszországi Tamant hagyta el, és Sanghajba tartott. Ezt több helyről is támadás érte. Elképzelhető, hogy ballisztikus rakéta is eltalálta – közölte Andrej Klimenko, a Fekete-tengeri Stratégiai Tanulmányok Intézete megfigyelőcsoportjának vezetője a Facebookon.

Az amerikai Központi Katonai Parancsnokság megerősítette a húszi támadást a tankerek ellen.

 

Borítókép: A húszi médiaközpont által 2024. július 16-án közreadott felvételén a lázadók robbanóanyaggal megrakott, távirányítású hajója csapódik a libériai zászló alatt hajózó Chios Lion nevű olajszállító hajóba a Vörös-tengeren július 15-én (Fotó: MTI/EPA/Húszi médiaközpont)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.