Soha nem látott hőség sújtja az Egyesült Államokat

Arizonában, Washingtonban és Oregonban várhatóan rekordhőmérsékletet fognak mérni.

Forrás: Reuters2024. 07. 07. 20:04
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős hőhullám újabb rekordhőmérsékletet idézhet elő az Egyesült Államok nyugati partvidékén, közölte a Reuters. Mintegy harminchatmillió emberre (az ország nagyjából 10 százalékára) vonatkozik a Kalifornia fölött összpontosuló hőkupolából érkező extrém hőségre vonatkozó figyelmeztetés, közölte vasárnap az országos meteorológiai szolgálat. A klímaváltozás világszerte szélsőséges hőhullámokat okoz, és a kutatások szerint még évtizedekig veszélyes időjárást fog okozni.

Az előrejelzések szerint a legmagasabb hőmérsékleti értékek elérik vagy akár meghaladhatják a napi rekordokat Washington államban, Oregonban, Kaliforniában, Észak-Arizonában és Idaho középső részén. A hőmérséklet akár húsz fokkal is meghaladhatja az ilyenkor szokásos hőmérsékletet olyan helyeken, mint az észak-kaliforniai Redding városában, ahol szombaton minden idők legmagasabb hőmérsékletét, 48 Celsiuk-fokot mértek, mondta Bryan Jackson meteorológus.

 

Arra számítunk, hogy a jövő hét elején kelet felé sodródik a hőhullám, és alapvetően a hét folyamán is megmarad, tehát egy igazán szélsőséges hőhullámról van szó

– figyelmeztetett.

A múlt héten Joe Biden amerikai elnök kormánya javaslatot tett az első olyan jogszabályra, amelynek célja a munkavállalók és a közösségek védelme a rendkívüli hőség hatásaival szemben.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.