A görög parti őrség lelőtt egy migránst Szími szigetnél

A csónakban tartózkodó további 13 személyt előállították.

2024. 08. 23. 19:36
A görög parti őrség korábban munka közben.
A görög parti őrség korábban munka közben. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög parti őrség lelőtt egy migránst Szími szigete előtt – jelentette pénteken az ERT görög közszolgálati rádió a hatóságokra hivatkozva. A beszámoló szerint az incidens során a parti őrség egyik járőrhajója megpróbált feltartóztatni egy török partokról indult motorcsónakot. Utóbbi kormányosa fittyet hányt a parti őrség szirénáira és vizuális jelzéseire, s hajóját a járőrhajónak akarta vezetni. A parti őrség ekkor nyitott tüzet a motorcsónak irányába, megállítva azt.

A meglőtt migránst Rodosz szigetének kórházába szállították, ahol megállapították halálát.

A csónakban tartózkodó további 13 személyt előállították – közölte a Kathimerini görög napilap. A görög ügyészség vizsgálatot indított az ügyben. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint augusztus 18-ig bezárólag mintegy 25 500 illegális bevándorló érte el Görögország és ezzel az Európai Unió területét Törökország felől.

Borítókép: A görög parti őrség korábban munka közben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.