Az Oroszországot korábban elhagyó Hyundai újra bejegyeztette védjegyeit

A dél-koreai Hyundai autógyártó, amely 2022-ben hagyta el Oroszországot, most legalább 17 védjegybejegyzési kérelmet nyújtott be a Rospatenthez.

Forrás: Lenta.ru2024. 08. 28. 6:49
A Hyundai Motor logója egy szöuli autókereskedésben
A Hyundai Motor logója egy szöuli autókereskedésben Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rospatent elektronikus adatbázisából származó információk szerint a kérelmeket augusztusban küldték el, és mind a Hyundai védjegy, mind a Genesis almárka autóira, autóalkatrészeire és tartozékaira vonatkoznak – írja a Lenta.ru a RIA Novosztyira hivatkozva. 

Az Orosz Föderáció területén hatályos jogszabályok szerint ha a jogosult három évig nem használja a védjegyet, az törölhető. „Bár bizonytalan, hogy a Hyundai valóban piacra dobja-e a szóban forgó termékeket, a védjegybejelentések benyújtása egy olyan stratégiát jelent, amely védi a neveket mind a harmadik fél általi esetleges másolástól, mind a nem hivatalos kereskedők által történő autóértékesítéstől” – magyarázta Margarita Taraszova, az Online Patent szabadalmi ügyvivője.

Borítókép: A Hyundai Motor logója egy szöuli autókereskedésben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.