Felszámolták az Iszlám Állam egyik sivatagi rejtekhelyét Irakban, a műveletben több amerikai katona megsebesült

Legalább tizenöten meghaltak, hét amerikai katona pedig megsebesült az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezet egyik rejtett sivatagi állása ellen csütörtökön végrehajtott rajtaütés során a nyugat-iraki el-Anbár tartományban – közölte szombaton egy amerikai védelmi tisztviselő.

Forrás: MTI2024. 08. 31. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (CENTCOM) jelentése szerint az amerikai hadsereg és az iraki biztonsági erők közös hadműveletének célja a terrorszervezet több vezetőjének likvidálása volt, hogy ezáltal „csökkentsék az Iszlám Állam képességét az iraki civilek és az Egyesült Államok állampolgárai, szövetségesei és partnerei elleni merényletek tervezésére, szervezésére és végrehajtására a régióban és azon kívül”.

Az iraki hadsereg közleménye szerint a rajtaütésben, amelyet légicsapásokot követően, légi úton szállított egységek hajtottak végre a búvóhelyek ellen, megölték a terrorszervezet több kulcsfontosságú vezetőjét, továbbá „minden rejtekhelyet, fegyvert és logisztikai eszközt, valamint az öngyilkos merényletekhez készített robbanóövet” megsemmisítettek. Emellett fontos dokumentumokat, személyazonosító okmányokat és kommunikációs eszközöket foglaltak le – tették hozzá a jelentésben.

Az amerikai és iraki hadsereg évekkel azután is folytatja a harcot az Iszlám Állam ellen, hogy a terrorszervezet erőit kiszorították az Irak és Szíria területén elterülő, korábban önhatalmúlag kikiáltott kalifátusukból. A csütörtöki rajtaütés volt azóta a legtöbb halálos áldozattal járó, a terrorszervezet erői ellen végrehajtott hadművelet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.