Hamász-zászlót lengettek New Yorkban + videó

Egy Izrael melletti tüntetés közelében jelentek meg a palesztinpárti tüntetők, akik a meggyilkolt Hamász-vezér képét is a magasba tartották.

2024. 08. 01. 14:48
A Hamász-vezető Iszmail Haníje portréja (Fotó: AFP/Qassem al-KAABI)
A Hamász-vezető Iszmail Haníje portréja Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael-ellenes tüntetők a meggyilkolt Hamász-vezér, Iszmail Haníje portréját tartották a magasba, és a terrorszervezet zászlaját lengették szerda délután a Times Square-en, New Yorkban.

A nagyjából háromszáz fős tömeg arra reagálva gyűlt össze, hogy a közelben egy Izrael-párti rendezvényt tartottak. A palesztinpárti tüntetők olyan Izrael-ellenes jelmondatokat skandáltak, mint a „Szabad Palesztinát!”. Az egyik tüntető a Hezbollah terrorszervezetet jelképező sárga pántos kalapot viselt. 

A közösségi oldalakon elterjedt felvételek szerint a tüntetők vizespalackokkal dobáltak meg egy nőt, aki kiállt Izrael mellett. Más felvételeken ugyanakkor az látszik, hogy a nő paprikaspray-vel fújja le a tüntetőket. A társa később azt nyilatkozta, hogy a nő csak magát védte – írja a New York Post amerikai lap.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Iszmail Haníje Hamász-vezetővel, a terrorszervezet politikai bizottságának elnökével légicsapás végzett Teheránban szerda hajnalban 2 órakor, a Hamász szerint a támadást Izrael hajtotta végre, Izrael azonban nem vállalta magára a robbantást. 

Borítókép: A Hamász-vezető Iszmail Haníje portréja (Fotó: AFP/Qassem al-Kaabi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.