Helikopter csapódott a Hilton tetejébe

Helikopter csapódott egy népszerű ausztrál üdülőhely egyik szállodájának a tetejébe Ausztráliában. A pilóta meghalt a balesetben, a földön senki sem sérült meg.

2024. 08. 12. 7:36
A képkocka azt mutatja, hogy mekkora kár keletkezett, miután egy helikopter 2024. augusztus 12-én Cairnsben egy Hilton szálloda tetejébe csapódott, a pilóta meghalt és kigyulladt. kigyulladt az épület teteje.
A képkocka azt mutatja, hogy mekkora kár keletkezett, miután egy helikopter 2024. augusztus 12-én Cairnsben egy Hilton szálloda tetejébe csapódott, a pilóta meghalt és kigyulladt. kigyulladt az épület teteje. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a Hilton-lánchoz tartozó szálloda tetejébe csapódott egy helikopter a népszerű észak-ausztráliai tengerparti üdülőhelyen, Cairnsben – számol be róla az Independent brit napilap.

A balesetben a pilóta meghalt, a földön senki sem sérült meg. A szállodában a becsapódás után tűz ütött ki, két leszakadt rotorlapát pedig a medencébe zuhant.

A megrongálódott épületből több száz vendéget kellett evakuálni, közülük egy idős férfit és egy nőt kórházba szállítottak.

Az egyik vendég a BBC-nek elmondta, hogy látta a helikoptert „extra alacsonyan” repülni, mielőtt „megfordult és nekiment az épületnek”. Egy másik vendég fülsiketítő csattanásról számolt be.

Borítókép: A képkocka azt mutatja, hogy mekkora kár keletkezett, miután egy helikopter 2024. augusztus 12-én Cairnsben egy Hilton szálloda tetejébe csapódott, a pilóta meghalt, és kigyulladt az épület teteje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.