Irán bizonyítékokat követel az Egyesült Államoktól

Az Egyesült Államok mutasson be bizonyítékokat Iránnak arról, hogy Teherán bármilyen módon beavatkozna az amerikai választásokba – közölte Irán állandó ENSZ-képviselete egy nyilatkozatában.

2024. 08. 20. 6:00
Az Egyesült Államokban, New Yorkban található ENSZ-székház épülete
Az Egyesült Államokban, New Yorkban található ENSZ-székház épülete Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ilyen állítások minden alapot nélkülöznek… Ha az amerikai kormány igazat állít, akkor dokumentumokat kell átadnia nekünk, hogy megadhassuk a válaszunkat” – áll a közleményben.

Korábban a Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI), a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Kiberbiztonsági és Infrastrukturális Biztonsági Ügynökség (CISA) közös nyilatkozatban közölte, hogy Irán állítólag megpróbált beavatkozni az amerikai elnökválasztásba azzal, hogy kibertámadásokat hajtott végre Donald Trump republikánus elnökjelölt és Kamala Harris demokrata alelnökjelölt kampányközpontja ellen. 

Borítókép: Az Egyesült Államokban, New Yorkban található ENSZ-székház épülete (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.