Itt az újabb brutális palesztin terrortámadás

Egy 66 éves nőt és egy 70-es férfit gyilkolt meg a támadó. Ártatlan civilek ellen indított támadást a palesztin elkövető.

2024. 08. 04. 10:51
Az izraeli rendőrség és mentősök a Tel-Aviv déli külvárosában, Holonban történt késelés helyszínén 2024. augusztus 4-én. (Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két izraeli civil meghalt, két másik pedig megsebesült egy terrortámadásban vasárnap reggel Holonban – közölték a rendőrség és az orvosok. A ciszjordániai palesztin terrorista több különböző helyen késelte meg az áldozatokat, mielőtt egy rendőr agyonlőtte.

Az izraeli elsősegélynyújtók vért törölnek fel Tel-Aviv déli külvárosában, Holonban a késelés helyszínén 2024. augusztus 4-én. Egy 66 éves nőt és egy 70-es férfit gyilkolt meg a palesztin támadó.(Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP)
Az izraeli elsősegélynyújtók vért törölnek fel Tel-Aviv déli külvárosában, Holonban a késelés helyszínén 2024. augusztus 4-én. Egy 66 éves nőt és egy 70-es férfit gyilkolt meg a palesztin támadó (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

Ez egy összetett és súlyos terrortámadás volt. A sérültek három különböző helyen voltak, egymástól körülbelül 500 méterre

 – közölték a mentőszolgálat orvosai.

A The Times of Israel izraeli napilap beszámolója szerint a 66 éves nőt már a helyszínen halottnak nyilvánították. A mentők három embert vittek a közeli egészségügyi intézménybe. Közülük a 70 év körüli férfi volt válságos állapotban, később bele is halt a sérüléseibe.

A terrorista több különböző helyen támadt rá az emberekre. Az elkövetőt végül egy a helyszínre érkező rendőr lelőtte – közölte a rendőrség. 

A lap forrásai szerint a palesztin gyilkos a 34 éves Amar Odeh volt. A késelő Ciszjordániából hatolt be engedély nélkül Izraelbe. A rendőrség hozzátette, hogy az eset után átvizsgálják a környéket, bűntársak után kutatnak.

Borítókép: Az izraeli rendőrség és mentők a Tel-Aviv déli külvárosában, Holonban történt késelés helyszínén 2024. augusztus 4-én (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.