Letiltotta az X-et Venezuela elnöke

Nicolás Maduro azzal vádolja a közösségi hálózatot és annak felhasználóit, hogy politikai zavargások szítására és gyűlöletkeltésre használják.

Forrás: AP2024. 08. 09. 17:01
MADURO MOROS, Nicolás
Nicolás Maduro venezuelai elnök Fotó: Ronald Pena R
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nicolás Maduro elnök közölte, hogy tíz napra blokkolta a hozzáférést az X-hez Venezuelában, azzal vádolva a közösségi oldal tulajdonosát, Elon Muskot, hogy az ország elnökválasztása után a gyűlöletkeltésre használja a közösségi hálózatot, közölte az AP hírügynökség. 

Elon Musk, az X tulajdonosa megsértette a közösségi oldalának minden szabályát

– mondta Maduro a kormánypárti csoportok felvonulását követő beszédében. Maduro azt állította, hogy Musk „gyűlöletet szított”.

Maduro közölte, hogy a Conatel, az ország távközlési szabályozó hatósága által benyújtott határozatát aláírta, ez alapján blokkolják tíz napra a hozzáférést a korábban Twitter néven ismert X platformhoz. A venezuelai elnök nem közölt további részleteket az X ellen indított eljárásról. 

Elon Musk és a venezuelai elnök között egy ideje már tart az ellenségeskedés. 

Akarsz harcolni? Akkor tegyük meg! Elon Musk, készen állok! Nem félek tőled, Elon Musk! Harcoljunk, ahol csak akarsz!

– üzente Maduro korábban az X alapítójának.

Míg Musk Madurót egy szamárhoz hasonlította, Maduro azzal vádolta Muskot, hogy ő a választások utáni tüntetések és viszályok mögött álló erő.

A hét elején Maduro felszólította támogatóit, hogy fejezzék be a Facebookot is birtokló Meta WhatsApp alkalmazás használatát, és használják inkább a Telegramot vagy a WeChatet.

Borítókép: Nicolás Maduro venezuelai elnök (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ronald Pena R)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.