Londonban is komoly a készültség a Taylor Swift-koncerten

Londonban, a Wembley Stadion személyzetét arra fogják kiképezni, hogy a héten öt egymást követő londoni Taylor Swift-koncert alatt figyeljenek a gyanús emberekre.

2024. 08. 14. 5:15
Fans of US singer Taylor Swift - swifties - gather in Vienna, Austria, on August 8, 2024, after concerts of the star were cancelled at the last minute. Austrian authorities detained two suspects for allegedly plotting to attack Taylor Switft's Vienna concerts. A 19-year-old IS sympathiser was planning a suicide attack designed to kill many people, the intelligence agency said. (Photo by ROLAND SCHLAGER / APA / AFP) / Austria OUT
Taylor Swift amerikai énekesnő rajongói gyülekeznek az ausztriai Bécsben 2024. augusztus 8-án, miután a sztár koncertjeit az utolsó pillanatban lemondták Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a popsztár a múlt héten egy sor koncertet adott volna a bécsi Ernst Happel Stadionban, de az eseményeket lemondták, miután az osztrák hatóságok több embert is letartóztattak, akik terrorcselekményt akartak elkövetni a koncert alatt. 

Taylor Swift ezen a héten öt egymást követő estén lép fel Londonban, a Wembley Stadionban, ahol a hírek szerint megerősítették a biztonsági intézkedéseket, mert félő, hogy valaki megpróbálná lemásolni a bécsi terroristákat, és merényletet követne el.

Ben Knott, az FGH Security biztonsági cég operatív igazgatója elmondta, hogy a biztonsági személyzetet kiképzik arra, hogy gyanús embereket keressenek a tömegben, és hogy például ha valaki kamerák és rendőrök után kutat a környéken, az annak a jele, hogy valami nincs rendben. Akkor a biztonságiak intézkednek. 

A stadion biztonságáért felelős vezetők egy terrorizmusellenes szakembert is felvettek a biztonsági művelet felügyeletére.

Ez a felügyelet vélhetően ki fog terjedni magának a biztonsági személyzet viselkedésének megfigyelésére is, tekintve, hogy a bécsi rendezvényt megtámadni szándékozó dzsihadisták egyike a hírek szerint biztonsági őrként volt alkalmazva a koncertre.

Borítókép: Taylor Swift amerikai énekesnő rajongói gyülekeznek az ausztriai Bécsben 2024. augusztus 8-án, miután a sztár koncertjeit az utolsó pillanatban lemondták (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.