Szélsőjobboldali terrorcselekmények előkészítésének vádjával letartóztattak két fiatalt Nagy-Britanniában

Szélsőjobboldali indíttatású terrorcselekmények előkészítésének vádjával tartóztattak le két fiatalt Nagy-Britanniában - közölte pénteken a brit rendőrség, hozzátéve, hogy az ügy nem kapcsolódik a július 29-i southporti késelést követő zavargásokhoz és rasszista támadásokhoz.

Forrás: MTI2024. 08. 16. 11:22
Rendőrségi autó Londonban, Nagy-Britanniában 2024. július 3-án
Rendőrségi autó Londonban, Nagy-Britanniában 2024. július 3-án Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni rendőrség terrorizmusellenes egységének parancsnoka, Dominic Murphy „rendkívül súlyosnak” nevezte a 18 éves Rex Clark és a 19 éves Sofija Vinogradova elleni vádakat, de azt mondta, hogy megítélésük szerint „már nem áll fenn komolyabb fenyegetettség”.
Mindkét fiatalt terroristacselekmények előkészítésével vádolják, a nőt emellett azzal is, hogy olyan információkat gyűjtött, amelyek „hasznosak lehetnek terrorcselekményt előkészítő személy számára”. A lányt már augusztus 4-én őrizetbe vették lőfegyver birtoklása miatt, de óvadék ellenében elengedték, végül augusztus 10-én tartóztatták le mindkettőjüket.
A tervezett terrortámadásokról a rendőrség egyelőre semmiféle információt nem osztott meg a nyilvánosságról.
A két fiatal pénteken jelenik meg a letartóztatásuk meghosszabbításáról döntő bíró előtt.

Borítókép: Rendőrségi autó Londonban, Nagy-Britanniában 2024. július 3-án (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.