Több tízezer kiskorú migránst tévesztett szem elől a Biden-kormányzat

Több tízezer kiskorú illegális migráns tartózkodási helye ismeretlen az amerikai hatóságok előtt. A migránsok felhasználják a gyermekeket, hogy általuk könnyebben jussanak be az Egyesült Államok területére, majd sorsukra hagyják őket.

2024. 08. 22. 20:47
A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak
A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai határvédelmi hatóságok több tízezer kiskorú migránssal „nem tudnak elszámolni”, nem ismerik a tartózkodási helyüket – hívja fel a figyelmet a Slay News független hírportál.

Illegális bevándorlók elszállításukra várakoznak a texasi Eagle Passban
Illegális bevándorlók elszállításukra várakoznak a texasi Eagle Passban (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

Mivel családként nagyobb az esély, hogy beengedik őket az ország területére, az illegális migránsok gyakran gyerekekkel lépik át a határt, amikor viszont már nincs rájuk szükségük, sorsukra hagyják őket. Gyakran azt sem lehet tudni, hogy a gyermekeknek volt-e bármilyen közük az őket a határon áthozó felnőttekhez, vagy például elrabolták-e őket.

Egy jelentés szerint 2019 és 2023 között mintegy 32 ezer kiskorú tűnt el a hatóságok látóköréből, a valós szám azonban még ennél is nagyobb lehet.

A dokumentum arra is kitért, hogy a Bevándorlási és Vámhivatal nem követte az ilyen esetekre vonatkozó előírásokat, és nem részesítette megfelelő képzésben a terep dolgozó munkatársait.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Joe Biden amerikai elnök nemrég olyan rendelkezést adott ki, amely kivételezett csoportként kezeli a kísérő nélküli kiskorúakat, így megkönnyíti a bejutásukat az Egyesült Államokba.

Az intézkedés ellen Mark Kelly demokrata arizonai szenátor is felemelte szavát. Szerinte Biden rendelkezése válsághelyzethez vezethet – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Borítókép: A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.