Aggasztja Oroszországot Macron felvetése

Aggodalmát fejezte ki Emmanuel Macron francia elnöknek egy új európai biztonsági architektúrára vonatkozó felvetésével kapcsolatban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

2024. 09. 23. 14:32
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországot aggasztják Emmanuel Macron francia államfőnek az új európai biztonsági architektúrára vonatkozó kijelentései – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Ez különös aggodalomra ad okot számunkra azzal kapcsolatban, hogy biztosítsuk jogos biztonsági érdekeinket és a megfelelő garanciák rendszerét

– idézi Peszkov szavait az Interfaksz orosz hírügynökség.

Mint arról beszámoltunk, Macron Párizsban egy katolikus béketalálkozón egy új világrend felépítését sürgette, mivel szerinte a második világháború végén kialakított nemzetközi rend ma már hiányos és igazságtalan.

Peszkov szerint Moszkva különös gondot fordít majd arra, hogy egy esetleges új európai biztonsági rendszer ne sértse Oroszország érdekeit.

Még élesebben fogalmazott Alekszej Csepa, az orosz állami duma külügyi bizottságának első elnökhelyettese – írja a Lenta.ru orosz hírportál. A képviselő elítélte Macron szavait, és rámutatott, hogy Moszkva és a nyugati országok kapcsolata az utóbbiak miatt romlott meg.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.