Akár meg is halna Ukrajnáért a Trump ellen támadást tervező férfi

Az orosz invázió után Ukrajnába utazott, afgán harcosokat toborzott volna az ukránok oldalára és sok esetben kikelt Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt ellen a közösségi médiában – egyre több részlet lát napvilágot azzal a férfival kapcsolatban, akit a Trump elleni újabb merényletkísérlet miatt vettek őrizetbe a hatóságok.

2024. 09. 16. 8:40
Ryan Wesley Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet miatt elfogott férfi egy kijevi tüntetésen készült felvételen
Ryan Wesley Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet miatt elfogott férfi egy kijevi tüntetésen készült felvételen (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiában közzétett posztjai szerint akár meghalni is kész lenne Ukrajnáért Ryan Routh, az a férfi, akit a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet gyanújával fogtak el a hatóságok, miután fegyverrel közelítette meg a volt elnök golfklubját.

A korábbi tetőfedő vállalkozót tavaly még a The New York Times amerikai napilap is meginterjúvolta az orosz–ukrán háború kapcsán, ugyanis Routh az orosz invázió után Ukrajnába utazott és több hónapot töltött ott. A férfi az interjú során elmondta, hogy afgán katonákat tervez toborozni az ukrán frontra, és akár illegálisan is becsempészné őket Ukrajnába.

Valószínűleg Pakisztánon keresztül tudunk néhány útlevelet vásárolni, mivel az egy ilyen korrupt ország

– idézte Routh szavait a tekintélyes baloldali napilap.

Ryan Routh egyébként megjelent JiDion amerikai influenszer YouTube-videójában, amelyben „forradalmárokat" keresett Ukrajnának a Harvard Egyetemen. 

Bár Routh Twitter-profilját felfüggesztették, a Fox News amerikai televíziós hálózat cikke szerint meglehetősen sokszor és igen negatívan posztolt Donald Trumppal kapcsolatban.

A 2020-as választási kampány idején például azt írta, hogy 2016-ban Trumpra szavazott, mert változást remélt tőle, azonban csalódott benne, és örülni fog, ha Trump elhagyja a Fehér Házat. A volt elnök elleni júliusi merényletkísérlet után Kamala Harris alelnököt szólította fel, hogy menjen el a lövöldözésben elhunyt tűzoltó temetésére és látogassa meg a sérülteket, mert „Trump soha semmit nem fog tenni értük”. Azt is írta továbbá, hogy Trump „Tegyük naggyá Amerikát” kampányszlogenjét „Tegyük rabszolgává Amerikát”-ra kellene változtatni.


Borítókép: Ryan Wesley Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet miatt elfogott férfi egy kijevi tüntetésen készült felvételen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.