Akkorát hazudott Kamala Harris, hogy az bejárta a világot + videó

Jim Banks republikánus képviselő, a képviselőház fegyveres szolgálatokkal foglalkozó albizottságának elnöke szerint Kamala Harris alelnök vagy hazudott, vagy fogalma sincs arról, hogy amerikai katonák ezrei kockáztatják életüket a tengerentúlon.

2024. 09. 20. 18:23
Kamala Harris demokrata alelnököt óriási hazugságon kapták
Kamala Harris demokrata alelnököt óriási hazugságon kapták Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem tudom, mi az aggasztóbb: ha Kamala Harris hajlandó hazudni a veszélyben lévő csapatainkról, hogy politikai előnyt szerezzen, vagy pedig fogalma sincs arról, hogy több ezer katonatiszt kockáztatja az életét a tengerentúlon” – mondta Jim Banks a Breitbart Newsnak adott exkluzív nyilatkozatában. A nyilatkozatot egy olyan videó közzététele előzte meg, amelyben az Egyesült Államok katonáira lőnek az ellenséges erők a Közel-Keleten. A hátborzongató felvételen látható, amint rakéták sorozatát lövik ki az amerikai csapatok felé egy meg nem nevezett közel-keleti katonai támaszponton.

Mint ismert, Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje a Donald Trump republikánus jelölttel folytatott vitán hamisan állította, hogy az ő és Joe Biden elnök kormányzása alatt egyetlen aktív szolgálatot teljesítő amerikai katonatiszt sem szolgált harci övezetben. 

Harris ezt annak ellenére jelentette ki, hogy a Biden–Harris-kormányzat szerint jelenleg több ezer aktív szolgálatot teljesítő amerikai katonatiszt van bevetésen Irakban, Szíriában, Jordániában és a Közel-Kelet más részein, ahol terrorellenes műveleteket hajtanak végre.

Csak az elmúlt két hétben hét amerikai katona sérült meg az Iszlám Állam terroristái elleni katonai rajtaütés során Irakban, januárban pedig három amerikai katona halt meg, miután az Irán által támogatott fegyveresek tüzet nyitottak a jordániai és szíriai határon lévő támaszpontjukra.

Ha mindez még nem lenne elég bizonyíték Harris hazugságára, érdemes megnézni a védelmi minisztérium dokumentumait is, amely felsorolja az összes olyan országot, ahol a katonák „közvetlen veszély esetén fizetést” kapnak, ha bevetésre kerülnek, ezek közé tartozik Irak, Szíria és Jordánia, valamint a Földközi-tenger, ahol jelenleg több ezer katonát állomásoztatnak hajókon, és ahol az elmúlt évben az Irán által támogatott húszi fegyveresek támadták őket.

A Biden–Harris-kormányzat szerint továbbá több amerikai katona vesz részt terrorizmusellenes műveletekben Afrikában és a világ más részein, a számukat azonban biztonsági okokból nem hozta nyilvánosságra az adminisztráció.

A szóban forgó vita után egy, a katonák körében népszerű Instagram-fiók közzétett egy videót, amelyen amerikai katonák egy sátorban nézik a Harris hamis állítását tartalmazó felvételt, és arra reagálnak. 

Várj, micsoda? Akkor mi hol a fenébe vagyunk most?

– tették fel a katonák a gúnyos kérdést arra válaszul, hogy Harris szerint egyetlen amerikai katona sem teljesít aktív szolgálatot háború övezetben.

Borítókép: Kamala Harris demokrata alelnököt óriási hazugságon kapták (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.