Ausztriai hóhelyzet: korai nyitásra készül egy osztrák síterep

Rekord lesz, ha tényleg kinyitnak ma.

Forrás: Síelők.hu2024. 09. 15. 9:20
sípálya
Fotó: MTI/EPA/Grzegorz Momot
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kinyit az első osztrák síterep. A Hochkönig régióban található Hochkeil családi síterep vasárnap, azaz szeptember 15-én nyit, amivel várhatóan rekordot állítanak fel – írja Síelők.hu.

A sípálya környékén már csütörtök óta havazik, de az igazán nagy hó szombatra virradóra érkezett meg.

Ezért az üzemeltető szombat délután döntött úgy, hogy vasárnap kinyitnak 10.30 és 14.30 óra között az Arthurhaus húzólifttel, ami 1500 métertől indul, ráadásul már a hütte is nyitva lesz.

A Hochkönig régióban sok hó esett, a Maria Alm feletti Aberg mérőállomása 86 centiméteres havat mértek, az Arthurhauson méteres hó van jelenleg és ez még gyarapodhat a holnapi nyitásig. A hochkönigi rendszerhez tartozó sípálya 1340 és 1780 méter közt fekszik az impozáns Mandlwand sziklafalai lábánál. A síterep érdekessége, hogy hóágyúk nélkül üzemel decembertől tavaszig. Legutóbb április végén volt errefelé jelentős hó, most öt hónap után újra annyi hó esett, hogy kinyithat a pálya jóval a szokásos nyitási időpontja előtt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Grzegorz Momot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.