Bejelentette lemondását a német Zöldek vezetősége

A német Zöldek két társelnöke szerdán bejelentette, hogy novemberben lemond a párt teljes vezetősége. A német kormánykoalícióban részt vevő párt vezetői a tartományi választásokon való gyenge szerepléssel indokolták a döntést.

Forrás: MTI2024. 09. 25. 12:41
Omid Nouripour és Ricarda Lang, a Zöldek társelnökei
Omid Nouripour és Ricarda Lang, a Zöldek társelnökei Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberben lemond a német Zöldek párt teljes vezetősége − jelentette be a párt, amelynek két társelnöke Ricarda Lang, illetve Omid Nouripour.

A közelmúltban lezajlott tartományi választásokon a Zöldek Türingiában és Brandenburgban nem jutottak be a tartományi parlamentbe, Szászországban pedig alig lépték át az ötszázalékos küszöböt.

Olaf Scholz szövetségi kancellár a 2021-es németországi választások után alakította meg hárompárti koalíciós kormányát az SPD, az FDP és a Zöldek részvételével.

Borítókép: Omid Nouripour és Ricarda Lang, a Zöldek társelnökei (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.