Brutális károkat okozott az árvíz, eddig hat halott és tíz eltűnt a mérleg + videó

Japánban szörnyű tragédiát okozott a természeti katasztrófa. A rekordmennyiségű csapadék áradásokhoz és földcsuszamlásokhoz vezetett, amelyekben már hat ember életét vesztette, és tíz további személy eltűnt.

2024. 09. 23. 7:32
Wajima városban 2024. szeptember 23-án egy megsérült ház látható (Fotó: AFP)
Wajima városban 2024. szeptember 23-án egy megsérült ház látható (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte özönvíz csapott le Japán egyes részeire szombattól egészen helyi idő szerint hétfő délig. A média szerint több városban is a szeptemberre jellemző átlagos mennyiség kétszeresét mérték a vasárnapi napon.

Több tucat folyó lépett ki a medréből, akadályozva a közlekedést és elszigetelve több mint száz közösséget az egész érintett prefektúrában. A Japan Times a helyi hatóságokra hivatkozva megerősítette, hogy a halottak között két idős férfi és egy idős nő is van.

A Japán Meteorológiai Hivatal szombaton a legmagasabb, „életveszélyes” riasztást adta ki az időjárással kapcsolatban. A hatóságok továbbra is óvatosságra intenek, mivel az özönvízszerű esőzések legalább hétfő délig várhatóan folytatódnak.

A régió még mindig nem heverte ki a januári 7,5-ös erősségű földrengést, amelyben legkevesebb 236 ember vesztette életét, épületek omlottak össze és súlyos tűz ütött ki. Most több mint négyezer háztartás maradt áram nélkül.

A hétvégén több mint negyvenezer lakost evakuáltak a városokból.

Borítókép: Vadzsima városban 2024. szeptember 23-án egy megsérült ház látható (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.