Deutsch Tamás: A béke érdekében kell erőfeszítéseket tennünk

„Mérhetetlen mennyiségű uniós pénz és fegyver Ukrajnába küldése nem hozta el a háború végét, sőt a nyugati fegyverek orosz területeken való bevetése valós és súlyos eszkalációval fenyeget” – hangsúlyozta Deutsch Tamás EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció tagja a strasbourgi plenáris ülésszak második napján.

2024. 09. 17. 10:47
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még júliusban, az újonnan megalakult EP megerősítette álláspontját, hogy az EU-nak támogatnia kell Kijevet mindaddig, amíg az Ukrajna győzelmének biztosításához szükséges.

Az állásfoglalás, amely az új Európai Parlament első hivatalos álláspontját fogalmazza meg az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, megerősítette, hogy a képviselők továbbra is támogatják Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül. Az állásfoglalás felszólította az EU-t, hogy tartsa fenn és terjessze ki az Oroszországgal és Belarusszal szembeni szankciós politikáját, ellenőrizze és vizsgálja felül annak hatékonyságát és hatását, és rendszerszinten kezelje az uniós székhelyű vállalatok, harmadik felek és harmadik országok által a szankciók kijátszásának kérdését.

A mostani ülésszak során az EP-képviselők az Ukrajnának nyújtott további pénzügyi és katonai támogatásról vitáztak, ahol Deutsch Tamás, EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció tagja is felszólalt:

Több mint félmillió ember veszett oda, az ukrán állam és a gazdaság romokban hever. Az elhibázott szankciós politika súlyos károkat okozott az európai nemzetgazdaságoknak

– hangsúlyozta Deutsch Tamás, majd hozzátette: „Ideje lenne beismerni, hogy a nyugati vezetők, a brüsszeli bürokraták háborúval kapcsolatos stratégiája kudarcot vallott. Az európai vezetők beásták magukat ebbe a háborúba, mintha ez az ő háborújuk, az Európai Unió háborúja lenne. Mindez háborúpárti Európát eredményezett. Ebből kell kimozdulni.”

Kiemelte: Brüsszel folyamatosan segítséget nyújt a háború folytatására, pénzügyi és katonai támogatást biztosít. Véleménye szerint a kudarcot vallott háborús stratégia helyett egy másik útra van szükség. 

A felek közötti kommunikáció újraindítására, diplomáciai kapcsolatfelvételre, aztán tűzszünetre, majd béketárgyalásokra. A háborúnak véget kell vetni. A béke érdekében kell erőfeszítéseket tennünk itt, az Európai Parlamentben is.

A felszólalók között voltak, akik továbbra is bírálták Orbán Viktor békemisszióját. Roberto Vannacci EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció tagja védelmébe vette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és elmondta, hogy ő az egyetlen, aki a konfliktusban álló mindkét féllel tud tárgyalni. Irene Montero baloldali EP-képviselő szintén a béke szükségességét hangsúlyozta, és figyelmeztetett, hogy más nem hozhatja el az orosz–ukrán háború végét. 

Borítókép: Deutsch Tamás (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.