Egy iskolát ért találat Gázában + videó

Legalább huszonkét emberrel végzett egy belső menekülteket elszállásoló iskolát ért izraeli légicsapás Gázavárosban – közölték szombaton a palesztin hatóságok. Az izraeli hadsereg jelentése szerint a Hamász egyik parancsnoki központjára mértek csapást.

Forrás: MTI2024. 09. 21. 18:41
Palestinians inspect the damage at the site of an Israeli strike on a school housing displaced Palestinians in Gaza City's Zaytoun neighbourhood on September 21, 2024. Gaza's civil defence agency said an Israeli strike on a school-turned-shelter in the Palestinian territory's largest city killed 19 people, while Israel's military said it targeted Hamas militants. (Photo by Omar AL-QATTAA / AFP)
Az izraeli légicsapásban összeomlott épület Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többnyire nők és gyerekek haltak meg a szombati légicsapásban – közölte a gázai egészségügyi minisztérium. A Hamász által irányított kormányzati médiahivatal tájékoztatása szerint 13 gyerek és 6 nő van a halottak között. 

Az izraeli hadsereg azonban azt állítja, hogy az egykoron iskolának használt épületben a Hamász parancsnoki központja működött, és újfent azzal vádolta a palesztin szervezetet, hogy polgári létesítményeket használ katonai célokra. 

A Reuters helyszíni felvételein felrobbantott falak és kiégett bútorok láthatók, az egyik szoba mennyezetén pedig lyukak, melyeken át az emberek a holmijukat próbálták kimenteni. 

Az egyik szemtanú, Szaid al-Malahi beszámolója szerint a két rakéta az iskola játszóterén levő gyerekeket és nőket találta el, a közelben egyetlen férfi sem tartózkodott. 

A Gázai övezet déli részén található Rafahban négy egészségügyi dolgozóval végzett egy minisztériumi raktárépületeket eltaláló izraeli légicsapás – közölte a gázai egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy a mentők nem tudtak a halottak vagy a sérültek közelébe jutni. Az izraeli hadsereg közleményben tudatta, hogy a május óta Rafahban tevékenykedő csapatai az elmúlt hetekben több tucat fegyveressel végeztek, továbbá felszámolták a katonai infrastruktúrát és az alagútaknákat is.

Borítókép: Az izraeli légicsapásban összeomlott épület (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.