Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil – tájékoztatott internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió.

Forrás: MTI2024. 09. 08. 7:30
Medve támadt az idős férfire
Medve támadt az idős férfire Forrás: HRT képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 64 éves férfit péntek este érte a támadás, elmondása szerint sétálás közben, körülbelül nyolcszáz méterre a saját házától. A medve egy bokor mögül futott elő, és azonnal rátámadt, majd leterítette. A férfi védekezésül az arca elé emelte a karját, a medve azt harapta meg, majd otthagyta. 

Az orvosok közlése szerint a férfinak a tenyere sérült meg, a kezén néhány izom elszakadt, és karcolások vannak az arcán. 

A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, a térségben mintegy ezer barnamedve él, ám medvetámadások ritkán történnek.

Borítókép: Medve támadt az idős férfire (Forrás: HRT-képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.