Fontos bejelentés érkezett a Ferencváros meccsével kapcsolatban

Konzulok segítik a magyar szurkolókat a Ferencváros belgiumi mérkőzésén – tájékoztatott a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI/Facebook2024. 09. 25. 8:31
Pascal Jansen vezetőedző (szemben j2) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én. A csapat másnap a brüsszeli Anderlecht ellen lép pályára az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Pascal Jansen vezetőedző (szemben j2) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én. A csapat másnap a brüsszeli Anderlecht ellen lép pályára az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában közölte: a magyar szurkolók joggal várják a szerda estét, hiszen a Ferencváros elkezdi szereplését az Európa-liga újjászervezett csoportkörében, ráadásul nem is akármelyik csapattal szemben, az Anderlecht lesz az ellenfél. 

A mérkőzést Belgiumban rendezik, a Lotto Park nevű stadionban. Az eddigi információk szerint összesen 451 vendégjegy talált gazdára – tette hozzá. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a konzulok ügyeletben lesznek és külön szolgálatot látnak el annak érdekében, hogy a mérkőzésre utazó szurkolók biztonságban és nyugodtan tudjanak szurkolni, és lehetőleg a futballra tudjanak koncentrálni.

Négy konzul lesz szolgálatban, hárman a stadionban, a Lotto Parkban, egy konzul pedig az osztrák–német határon Passaunál fogja várni a szurkolói buszt, amely Budapest és Brüsszel között közlekedik. Ugyanez a konzul visszafelé majd a belga–német határon fogja segíteni az átkelést – részletezte a tárcavezető. 

A határátkelőhelyen a mérkőzés napján este addig marad ott a konzul, ameddig szükség van rá, hogyha valaki autóval utazik, akkor azt javasolják, hogy a Németországból Belgiumba történő átlépéshez az Aachen közelében elhelyezkedő, Lichtenbusch nevű autópálya-határátkelőhelyet használja. 

Szijjártó Péter jelezte, hogy most is lesz ügyeleti telefonszám, a +32 490 01 42 87-es szám szerdán reggel 6 órától hívható abban az esetben, ha valaki esetleg bajba kerül.

Magyar rendőrök is fognak szolgálatot teljesíteni a stadionban, hogy segítsék a magyar szurkolókat – tette hozzá. 

Négy konzulunk tehát, közülük három a helyszínen, egy pedig a határátkelőhelyen fogja segíteni a ferencvárosi szurkolókat. Reméljük, hogy a Ferencváros győzelemmel mutatkozik majd be az Európa-ligában és megörvendezteti mindazokat, akik vállalják a hosszú utazást azért, hogy szurkoljanak a kedvenceiknek

 – fogalmazott Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.