Isiba Sigeru lett a japán kormánypárt új elnöke, egyben az ország várható új kormányfője

Isiba Sigeru volt védelmi minisztert választották meg pénteken Japánban a kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) új elnökének, akit várhatóan miniszterelnökké is kineveznek majd jövő héten.

Forrás: MTI2024. 09. 27. 12:18
Fotó: wikimedia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán politikai rendszer szerint a párt belső választásának győztese egyből a kormányfő utódja is lesz. Mivel az LDP-nek többsége van a japán parlament alsóházában, Isiba miniszterelnöki kinevezése gyakorlatilag biztos a jövő keddi szavazáson, írta az MTI.

Kisida Fumio jelenlegi kormányfő, aki 2021 októberében lépett hivatalba, augusztus közepén bejelentette, hogy nem indul újra a pártelnöki és így a kormányfői posztért. A magas infláció és a pártot sújtó korrupciógyanús incidensek miatt kormánya népszerűsége jelentősen csökkent.

Borítókép: Isiba Sigeru (Fotó: wikimedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.