Légvédelmi rendszerekkel védenék a belga kikötőt

Ha békét akarsz, készülj a háborúra – vélekedik Antwerpen polgármestere.

Forrás: MTI2024. 09. 03. 18:33
Légvédelmi rakétákat telepítenének Antwerpen kikötőjébe
Légvédelmi rakétákat telepítenének Antwerpen kikötőjébe Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bart De Wever, a belgiumi Antwerpen polgármestere légvédelmi rendszerek telepítését szorgalmazza Európa második legnagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolító kikötőjének védelme érdekében. A polgármester a Gazet van Antwerpen című, flamand nyelvű napilapnak adott interjúban azzal összefüggésben érvelt a légvédelem fokozása mellett, hogy szeptember 4-én van a nyolcvanadik évfordulója Antwerpen második világháborús felszabadulásának.

Több pénzt kívánok szerezni a védelemre, különösen légvédelmi rendszerek, köztük Patriot-rendszer telepítésére Antwerpen kikötője körül. Néhány évvel ezelőtt már javasoltam ezt, de akkor nevetségesnek tartottak. Ki mosolyog még ma is?

– tette fel a kérdést a polgármester. A belgiumi kormányalakításban is szerepet játszó politikus reményét fejezte ki, hogy az ukrajnai háború a lehető leghamarabb véget ér, ugyanakkor – mint érvelt – Antwerpennek mindenre felkészültnek kell lennie.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

– idézte a latin mondást a polgármester. Felvetette a kérdést: a cégek miért fektetnének az antwerpeni kikötőbe, ha ott nem védik meg kirendeltségeiket úgy, mint például Rotterdamban vagy Hamburgban? Antwerpennek is képesnek kell lennie megvédenie magát – jelentette ki Bart De Wever, majd hozzátette: mindent megtesz azért, hogy a légvédelmi rendszerek kiépítéséhez szükséges forrásokat biztosítsa.

Borítókép: Légvédelmi rakétákat telepítenének Antwerpen kikötőjébe (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.